Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
22.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η προστασία των ελληνικών προϊόντων, στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης του ΥπΑΑΤ με Ελληνο-ολλανδικό Επιμελητήριο

ΑρχικήΝέαΗ προστασία των ελληνικών προϊόντων, στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης του ΥπΑΑΤ με Ελληνο-ολλανδικό Επιμελητήριο
spot_img

cibum team

Η «Ελληνική Διατροφή» αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης στην τηλεδιάσκεψη που συμμετείχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, με μέλη του Ελληνο-ολλανδικού Επιμελητηρίου και με τη συμμετοχή και της πρεσβευτού της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Stella Roner.

   Παράλληλα, συζητήθηκε η προστασία των ελληνικών προϊόντων, όπως το γιαούρτι, από απομιμήσεις και παραπλανητικές πρακτικές στις διεθνείς αγορές, αλλά και η προωθούμενη πρωτοβουλία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την εμπρόσθια επισήμανση των τροφίμων.

   Επίσης, κατά την τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν θέματα όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός του αγροτικού τομέα, οι καινοτόμες και βιώσιμες καλλιεργητικές μέθοδοι, οι δυνατότητες χρηματοδοτικής υποστήριξης επενδύσεων στον αγροδιατροφικό τομέα, αλλά και η αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή.

   Από τη μεριά του ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε στην παρέμβασή του, ότι δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε πρωτοβουλίες που αφορούν τους νέους αγρότες με ισχυρή καινοτομική και βιώσιμη διάσταση, καθώς και την προώθηση συμπράξεων και συνεργασιών μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον πρωτογενή τομέα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα