Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η τιμή του κρέατος στην Ελλάδα αυξήθηκε πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ

ΑρχικήΝέαΗ τιμή του κρέατος στην Ελλάδα αυξήθηκε πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ
spot_img

Μεγαλύτερη αύξηση στο χοιρινό – Μείωση της τιμής των πουλερικών.

Τον Φεβρουάριο του 2024, η τιμή του κρέατος στην ΕΕ, ήταν 3,3% υψηλότερη από ό,τι τον Φεβρουάριο του 2023 σύμφωνα με την Eurostat. Το χοιρινό κρέας κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση με 5,7%, μπροστά από το αρνί και κατσίκι (+4,5%) και το βοδινό και το μοσχαρίσιο κρέας (+3%). Τα πουλερικά, αντίθετα, σημείωσαν μείωση 1,6% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2023.

Τα τελευταία 3 χρόνια, οι ετήσιοι ρυθμοί πληθωρισμού για το κρέας ήταν οι υψηλότεροι μεταξύ Απριλίου 2022 και Μαρτίου 2023, με ετήσιους ρυθμούς μεταβολής άνω του 10%. Το υψηλότερο ποσοστό καταγράφηκε τον Φεβρουάριο του 2023, όταν η τιμή ήταν 17,3% υψηλότερη από τον Φεβρουάριο του 2022. 

Η ετήσια αύξηση στις τιμές του βοείου κρέατος, του αρνιού και του κατσικιού παρέμεινε κάτω από το 15% τα τελευταία 3 χρόνια. Οι τιμές των πουλερικών (+24,4% τον Νοέμβριο του 2022) και του χοιρινού (+18,8% τον Φεβρουάριο 2023) κατέγραψαν υψηλότερες διακυμάνσεις.

Τον Φεβρουάριο του 2024, οι περισσότερες χώρες της ΕΕ ανέφεραν αύξηση στις τιμές του κρέατος, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2023. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στη Βουλγαρία (+8,2%), ακολουθούμενη από τη Ρουμανία (+7,7%) και την Κροατία (+7,1%). Η Ελλάδα βρίσκεται στην έβδομη θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ με αύξηση 4,8%.

Αντίθετα, 3 χώρες κατέγραψαν μείωση στις τιμές του κρέατος: η Τσεχία (-5,1%), η Φινλανδία (-2,2%) και η Δανία (-0,6%).

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα