Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βibak: Πλατφόρμα για εστιατόρια με τα αποθέματα επαναχρησιμοποιήσιμων συσκευασιών τροφίμων

ΑρχικήstartupΒibak: Πλατφόρμα για εστιατόρια με τα αποθέματα επαναχρησιμοποιήσιμων συσκευασιών τροφίμων
spot_img

Γαλλική startup δημιουργεί μια ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης των αποθεμάτων από επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες για τα εστιατόρια.

Η γαλλική startup, Bibak, φιλοδοξεί να βάλει τέλος στις πλαστικές συσκευασίες τροφίμων και να τις αντικαταστήσει με επαναχρησιμοποιούμενες.

Αλλά δεν πρόκειται για άλλη μια εταιρεία που τις παράγει, αλλά για ένα «αποθετήριο» επαναχρησιμοποιούμενων συσκευασιών, δίνοντας την επιπλέον δυνατότητα στον πελάτη να ελέγχει τα αποθέματά του μέσα από την πλατφόρμα της.

Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα της Bibak για να δουν το απόθεμά τους σε πραγματικό χρόνο, να μετρήσουν πόσες συσκευασίες τροφίμων λείπουν, να δημιουργήσουν ένα σύστημα κατάθεσης και να δουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των επαναχρησιμοποιήσιμων δοχείων, αναφέρει δημοσίευμα στον ιστότοπο Tech Crunch.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της startup είναι το ότι συμβάλλει στη συλλογή αποθεμάτων για τους πελάτες της, με  «έξυπνα» κιόσκια για το κάθε εστιατόριο συγκεκριμένα. Επιπλέον, διαχειρίζεται το σύστημα επιστροφής μετρητών και ανταμοιβής για τους πελάτες της.

Από το 2018, όποτε και ξεκίνησε να υλοποιεί το όραμά της,  συνεργάζεται με γαλλικέςεταιρείες στο χώρο της εστίασης, όπως η Sodexo, η Compass και η Elior και στοχεύει να επεκτείνει το πελατολόγιό της με επιχειρήσεις στη βιομηχανία εκδηλώσεων και σε αλυσίδες fast-food όπως το Burger King.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα του Tech Crunch, η Bibak έκλεισε το Νοέμβριο του περασμένου έτους έναν γύρο χρηματοδότησης, συγκεντρώνοντας 6 εκατομμύρια ευρώ, με πολλές εταιρείες να συμμετέχουν σε αυτόν.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του γεγονότος ότι η Bibak εδρεύει στη Γαλλία είναι ότι  είναι από την 1η Ιανουαρίου 2023, τα γαλλικά εστιατόρια υποχρεούνται να χρησιμοποιούν επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία τροφίμων, το οποίο αναμφίβολα αυξάνει τη ζήτηση για αυτές.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Viral η τάση κατανάλωσης σκυλοτροφής – Έντονες αντιδράσεις – Πάνω από 24 εκ. προβολές

Σύμφωνα με έναν fitness influencer, η τροφή για σκύλους έχει πολύ υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης. Αλλά κάνει να την καταναλώνουν οι άνθρωποι;

Συσκευασία Τροφίμων: Αντιδράσεις για τον νέο κανονισμό της ΕΕ

Τι πιστεύουν οι αγρότες και οι περιβαλλοντικές ενώσεις για την νέα πρόταση για τις συσκευασίες και τα απορρίμματα συσκευασίας της ΕΕ.

Κουμαρίνη: Νομοθεσία και υποχρεώσεις της βιομηχανίας τροφίμων για τη χρήση κανέλας

Η Α. Σταυρουλάκη των εργαστηρίων Tsakalidis Analysis & Testing δίνει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη χρήση κανέλας Κεϋλάνης ή Cassia στα τρόφιμα - Νομοθεσία και γνωμοδότηση της EFSA - Χρήσιμες πληροφορίες και για τους καταναλωτές.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα