Πέμπτη, 10 Απριλίου, 2025
16.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Ιαπωνία επενδύει στο καλλιεργημένο κρέας

ΑρχικήΝέαΗ Ιαπωνία επενδύει στο καλλιεργημένο κρέας
spot_img

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Fumio Kishida σε ακρόαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοίνωσε την επικείμενη ανάπτυξη του καλλιεργημένου κρέατος στη χώρα.

Tην πρόθεση της κυβέρνησης να αναπτύξει τη βιομηχανία καλλιέργειας κρέατος στην Ιαπωνία ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός της, Fumio Kishida.

- Advertisement -

Κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός δήλωσε πως η κυβέρνηση θα ενισχύσει οικονομικά τις εταιρείες που ασχολούνται με την τεχνολογία τροφίμων, ούτως ώστε να προσφέρουν περισσότερα και πιο ασφαλή προϊόντα στην αγορά,  αναπτύσσοντας παράλληλα κανόνες επισήμανσης.

Ο Kishida, τόνισε κατά τη διάρκεια της ακρόασης πως η τεχνολογία τροφίμων, στην οποία ανήκουν και τα προϊόντα κυτταρικής καλλιέργειας δεν επιτυγχάνει μόνο ένα βιώσιμο σύστημα τροφίμων, αλλά προσφέρει και λύσεις στα επισιτιστικά προβλήματα του πλανήτη.

Ο Υπουργός Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας της Ιαπωνίας, Katsunobu Kato, λαμβάνοντας επίσης το λόγο, τόνισε πως θεωρεί σημαντικό να εξεταστεί ο τομέας της ασφάλειας κατανάλωσης του καλλιεργημένου κρέατος, εξετάζοντας στενά τις επιστημονικές εξελίξεις και τις τάσεις στον τομέα.

Η Ιαπωνία, ακολουθώντας το παράδειγμα της επίσης Ασιατικής Σιγκαπούρης που διαθέτει το πρώτο εστιατόριο με πιάτα από καλλιεργημένο κρέας, θέλει να το εντάξει μελλοντικά στις διατροφικές  συνήθειες των πολιτών.

Αυτό φαίνεται από ορισμένες κινήσεις που έχει ήδη κάνει από το 2022, που περιλαμβάνουν το σχηματισμό μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων για να μελετήσει την ασφάλεια και τη διαδικασία παραγωγής του καλλιεργούμενου κρέατος. Επιπλέον, η εταιρεία τροφίμων Nissin Foods ανακοίνωσε τον Απρίλιο του ίδιου έτους συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Τόκιο για να δημιουργήσει την πρώτη εταιρεία καλλιέργειας κρέατος της Ιαπωνίας.

Αλλά οι κινήσεις των εταιρειών προς το καλλιεργημένο κρέας δεν σταματούν εκεί. Η IntegriCulture , μια άλλη startup που καινοτόμησε με την ανάπτυξη κυττάρων που προέρχονται από το συκώτι κοτόπουλου και πάπιας χωρίς εμβρυϊκό βόειο ορό, μεταξύ άλλων προϊόντων της.

Η Acacia Smith, ανώτερη υπεύθυνη πολιτικής στο Good Food Institute Europe, χαρακτήρισε την εξέλιξη «ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα» για την Ιαπωνία, η οποία είναι ήδη σημαντικός παράγοντας της παγκόσμιας οικονομίας και πλέον θα αποτελέσει ισχυρό υπέρμαχο του καλλιεργημένου κρέατος. Παράλληλα, συνέστησε ότι η ΕΕ πρέπει να χρησιμοποιήσει το νέο της Ευρωπαϊκό Ταμείο Κυριαρχίας για αντίστοιχη έρευνα και ανάπτυξη στον κλάδο.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι “κρύβεται” πίσω από τις καθημερινές ανακλήσεις τροφίμων λόγω μόλυνσης από μεταλλικά θραύσματα

Αν και οι βιομηχανίες τροφίμων εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα λάθη δεν μηδενίζονται ακόμη και από τους κολοσσούς της βιομηχανίας τροφίμων.

Το «πότε» μετράει όσο το «τι» : Πως το timing των γευμάτων επηρεάζει την απώλεια βάρους – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε, επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την όρεξη και τη γενικότερη υγεία.

Σήμα κινδύνου για τη δημόσια υγεία – Ανακαλύφθηκε άγνωστο έως σήμερα στέλεχος σαλμονέλας από Ιταλούς ερευνητές

Εμφάνιση Salmonella enterica που φέρει γονίδιο καρβαπενεμάσης bla OXA-181 στην Ιταλία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα