Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Ιαπωνία επενδύει στο καλλιεργημένο κρέας

ΑρχικήΝέαΗ Ιαπωνία επενδύει στο καλλιεργημένο κρέας
spot_img

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Fumio Kishida σε ακρόαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοίνωσε την επικείμενη ανάπτυξη του καλλιεργημένου κρέατος στη χώρα.

Tην πρόθεση της κυβέρνησης να αναπτύξει τη βιομηχανία καλλιέργειας κρέατος στην Ιαπωνία ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός της, Fumio Kishida.

Κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός δήλωσε πως η κυβέρνηση θα ενισχύσει οικονομικά τις εταιρείες που ασχολούνται με την τεχνολογία τροφίμων, ούτως ώστε να προσφέρουν περισσότερα και πιο ασφαλή προϊόντα στην αγορά,  αναπτύσσοντας παράλληλα κανόνες επισήμανσης.

Ο Kishida, τόνισε κατά τη διάρκεια της ακρόασης πως η τεχνολογία τροφίμων, στην οποία ανήκουν και τα προϊόντα κυτταρικής καλλιέργειας δεν επιτυγχάνει μόνο ένα βιώσιμο σύστημα τροφίμων, αλλά προσφέρει και λύσεις στα επισιτιστικά προβλήματα του πλανήτη.

Ο Υπουργός Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας της Ιαπωνίας, Katsunobu Kato, λαμβάνοντας επίσης το λόγο, τόνισε πως θεωρεί σημαντικό να εξεταστεί ο τομέας της ασφάλειας κατανάλωσης του καλλιεργημένου κρέατος, εξετάζοντας στενά τις επιστημονικές εξελίξεις και τις τάσεις στον τομέα.

Η Ιαπωνία, ακολουθώντας το παράδειγμα της επίσης Ασιατικής Σιγκαπούρης που διαθέτει το πρώτο εστιατόριο με πιάτα από καλλιεργημένο κρέας, θέλει να το εντάξει μελλοντικά στις διατροφικές  συνήθειες των πολιτών.

Αυτό φαίνεται από ορισμένες κινήσεις που έχει ήδη κάνει από το 2022, που περιλαμβάνουν το σχηματισμό μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων για να μελετήσει την ασφάλεια και τη διαδικασία παραγωγής του καλλιεργούμενου κρέατος. Επιπλέον, η εταιρεία τροφίμων Nissin Foods ανακοίνωσε τον Απρίλιο του ίδιου έτους συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Τόκιο για να δημιουργήσει την πρώτη εταιρεία καλλιέργειας κρέατος της Ιαπωνίας.

Αλλά οι κινήσεις των εταιρειών προς το καλλιεργημένο κρέας δεν σταματούν εκεί. Η IntegriCulture , μια άλλη startup που καινοτόμησε με την ανάπτυξη κυττάρων που προέρχονται από το συκώτι κοτόπουλου και πάπιας χωρίς εμβρυϊκό βόειο ορό, μεταξύ άλλων προϊόντων της.

Η Acacia Smith, ανώτερη υπεύθυνη πολιτικής στο Good Food Institute Europe, χαρακτήρισε την εξέλιξη «ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα» για την Ιαπωνία, η οποία είναι ήδη σημαντικός παράγοντας της παγκόσμιας οικονομίας και πλέον θα αποτελέσει ισχυρό υπέρμαχο του καλλιεργημένου κρέατος. Παράλληλα, συνέστησε ότι η ΕΕ πρέπει να χρησιμοποιήσει το νέο της Ευρωπαϊκό Ταμείο Κυριαρχίας για αντίστοιχη έρευνα και ανάπτυξη στον κλάδο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο