Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου, 2024
16 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ηλεία: Πρόστιμο σε μεγάλο οινοποιείο για μη κανονικό οίνο

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΗλεία: Πρόστιμο σε μεγάλο οινοποιείο για μη κανονικό οίνο
spot_img

Επιβολή προστίμου για παραγωγή, εμφιάλωση, διακίνηση και διάθεση μη κανονικού οίνου (ελλιπής αναγραφή ενδείξεων).

Με απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους πεντακοσίων ευρώ (500,00 €) στην επιχείρηση, ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ Α.Ε., ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΠΩΛΗΣΗ-ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ με έδρα το ΛΑΤΖΟΪ ΗΛΕΙΑΣ διότι σε δειγματοληψία που πραγματοποιήθηκε στο είδος ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΡΟΔΙΤΗΣ «Anasemia»1,5 lit,12% vol διαπιστώθηκε η ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ, ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ και ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ κατά παράβαση του άρθρου
48 «ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΙΝΩΝ, ΖΥΘΟΥ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ, ΧΥΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ » παράγραφοι 6 και 8 Β της υπ’ αριθμ 91354/24-08-2017 Απόφασης του Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ)» ΦΕΚ Β΄ 2983/30-08-2017 συγκεκριμένα για ελλιπή αναγραφή ενδείξεων επί της συσκευασίας.

Το προαναφερόμενο είδος εξετάστηκε από την Χημική Υπηρεσία Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου και βρέθηκε σύμφωνα με την 30/059/000/6143/01-11-2023/22-11-2023 γνωμάτευσή της ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ διότι, δεν αναγράφεται η ένδειξη η σχετική με την παρτίδα του προϊόντος κατά παράβαση του άρθρου 118 του Καν. (ΕΕ) 1308/2013, της οδηγίας 89/396/ΕΟΚ, άρθρο 2, παρ. 1, και του Κώδικα Τροφίμων & Ποτών, άρθρο 11, παρ.3, εδάφιο α.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Και άλλος σπάνιος τύπος σαλμονέλας σε Ιταλική ρόκα

Νέα ειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο από ρόκα προέλευσης Ιταλίας.

Ετικέτες τροφίμων: Ευρωπαϊκή έκθεση διαπιστώνει απάτη και παραπλάνηση των καταναλωτών

Τα κενά στη νομοθεσία επιτρέπουν τη χρήση ισχυρισμών υγείας ακόμη και σε προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ζάχαρη ή/και αλάτι.

Η ποικιλία πεπονιού που έχει προκαλέσει πάνω από 3.000 τροφικές δηλητηριάσεις

Από τους τέσσερις τύπους πεπονιών που έχουν συνδεθεί με τροφιμογενείς επιδημίες, τα πεπόνια cantaloupes ήταν τα πιο συχνά εμπλεκόμενα (67%) ως όχημα μετάδοσης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο