Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
24.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ηλεία: Πρόστιμο σε μεγάλο οινοποιείο για μη κανονικό οίνο

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΗλεία: Πρόστιμο σε μεγάλο οινοποιείο για μη κανονικό οίνο
spot_img

Επιβολή προστίμου για παραγωγή, εμφιάλωση, διακίνηση και διάθεση μη κανονικού οίνου (ελλιπής αναγραφή ενδείξεων).

Με απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους πεντακοσίων ευρώ (500,00 €) στην επιχείρηση, ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ Α.Ε., ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ-ΠΩΛΗΣΗ-ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ με έδρα το ΛΑΤΖΟΪ ΗΛΕΙΑΣ διότι σε δειγματοληψία που πραγματοποιήθηκε στο είδος ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΡΟΔΙΤΗΣ «Anasemia»1,5 lit,12% vol διαπιστώθηκε η ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ, ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ και ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ κατά παράβαση του άρθρου
48 «ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΙΝΩΝ, ΖΥΘΟΥ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ, ΧΥΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ » παράγραφοι 6 και 8 Β της υπ’ αριθμ 91354/24-08-2017 Απόφασης του Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ)» ΦΕΚ Β΄ 2983/30-08-2017 συγκεκριμένα για ελλιπή αναγραφή ενδείξεων επί της συσκευασίας.

Το προαναφερόμενο είδος εξετάστηκε από την Χημική Υπηρεσία Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου και βρέθηκε σύμφωνα με την 30/059/000/6143/01-11-2023/22-11-2023 γνωμάτευσή της ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ διότι, δεν αναγράφεται η ένδειξη η σχετική με την παρτίδα του προϊόντος κατά παράβαση του άρθρου 118 του Καν. (ΕΕ) 1308/2013, της οδηγίας 89/396/ΕΟΚ, άρθρο 2, παρ. 1, και του Κώδικα Τροφίμων & Ποτών, άρθρο 11, παρ.3, εδάφιο α.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πίτσα: Πώς να αποτρέψετε την τροφική δηλητηρίαση από σαλμονέλα

Επιστημονική μελέτη για τον καταλληλότερο χρόνο ψησίματος και θερμοκρασίας, ώστε να θανατωθούν τα βακτήρια σαλμονέλας, εάν υπάρχουν στα υλικά παρασκευής.

Θάνατοι από τροφική δηλητηρίαση στο νοσοκομείο

Οι τροφικές δηλητηριάσεις στα νοσοκομεία, είναι ένας υποτιμημένος αλλά υπαρκτός και σοβαρός κίνδυνος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα