Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, 2024
12.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Instagrammer δημιουργεί αρχιτεκτονικά σχέδια τεχνητής νοημοσύνης εμπνευσμένα από το φαγητό

ΑρχικήΝέαInstagrammer δημιουργεί αρχιτεκτονικά σχέδια τεχνητής νοημοσύνης εμπνευσμένα από το φαγητό
spot_img

Ο Τούρκος αρχιτέκτονας που μεταμορφώνει καθημερινά τρόφιμα σε περίπλοκα αρχιτεκτονικά σχέδια.

Ο Fatih Ekşi, ο δημοφιλής αρχιτέκτονας με έδρα την Κωνσταντινούπολη, μοιράστηκε μερικές σκέψεις για τη δημιουργική διαδικασία πίσω από το έργο του, το οποίο έχει συγκεντρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο ακολούθους στο Instagram, το TikTok και το YouTube.

Οι οπαδοί του είδαν πρόσφατα μερικές παιχνιδιάρικες, εμπνευσμένες από τα τρόφιμα αρχιτεκτονικές δημιουργίες που έγιναν με τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης από το στούντιο οπτικοποίησης Blick 3D.

Η τελευταία σειρά συνδυάζει το λογισμικό με τις αρχές της βιομιμητικής αρχιτεκτονικής για να παράγει σχέδια των οποίων η μορφή, η δομή και το οικοδομικό πρόγραμμα χρησιμοποιούν τις φυσικές γεωμετρίες που βρίσκονται στα φρούτα, τα λαχανικά και το κρέας.

Όπως δηλώνει ο δημιουργός: «Εργάζομαι στον τομέα της αρχιτεκτονικής οπτικοποίησης εδώ και 15 χρόνια, εστιάζοντας στο να φέρνω στη ζωή μοναδικές και καινοτόμες ιδέες. Η έμπνευση πίσω από τη δημιουργία αρχιτεκτονικών μορφών από φρούτα πηγάζει από την επιθυμία μου να αναδείξω την ομορφιά στα καθημερινά αντικείμενα που συχνά περνούν απαρατήρητα. Χρησιμοποιώντας φρούτα, στοχεύω να αναδείξω τις περίπλοκες και μοναδικές μορφές που μας περιβάλλουν καθημερινά αλλά συχνά παραβλέπονται».

Η διαδικασία κατασκευής περιλαμβάνει την εξέταση των δομών των φρούτων μέσω φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης και μακροσκοπικών εικόνων, οι οποίες στη συνέχεια μεταφράζονται σε αρχιτεκτονικά σχέδια.

O Ekşi συμπληρώνεi: «Έχω μια πληθώρα ιδεών που είμαι ενθουσιασμένος να εξερευνήσω. Προς το παρόν, εργάζομαι πάνω σε σχέδια εμπνευσμένα από τις περίπλοκες υφές στο εσωτερικό της φλούδας των φρούτων δράκου και την αναγνωρίσιμη μορφή των αποφλοιωμένων μπανανών», προσθέτει με μια τελική ματιά στο μέλλον. »Υπάρχουν πολλές ακόμη ιδέες στα σκαριά που πιστεύω ότι θα συνεχίσουν να εκπλήσσουν και να εμπνέουν».


Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νεκρό ποντίκι σε Ελληνικό κατεψυγμένο σπανάκι γνωστής εταιρείας – Επώνυμη καταγγελία στο cibum (φωτογραφίες)

O αναγνώστης του cibum αποφάσισε να κάνει επώνυμα την καταγγελία του αφού όπως εξηγεί δεν βρήκε άκρη με τις αρμόδιες υπηρεσίες

Προσοχή: Ανακαλούνται ήδη Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα – Ίσως είναι αποθέματα προηγούμενων ετών

Η αγορά έχει γεμίσει από τώρα με χριστουγεννιάτικες σοκολάτες, όμως ήδη άρχισαν να ανακαλούνται...

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο