Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Ανακλήσεις τροφίμων λόγω παρουσίας αλλεργιογόνων

ΑρχικήΝέαΗΠΑ: Ανακλήσεις τροφίμων λόγω παρουσίας αλλεργιογόνων
spot_img

Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ – FDA έχει ανακοινώσει τρεις ανακλήσεις τροφίμων λόγω παρουσίας αδήλωτων αλλεργιογόνων, αναδεικνύοντας για ακόμα μια φορά αυτό το μεγάλο θέμα.

Αναλυτικά, η πρώτη ανάκληση ανακοινώθηκε από την εταιρεία TJX, Inc. και περιελάμβανε vegan προϊόντα σοκολάτας με παρουσία ή πιθανή παρουσία αδήλωτου αλλεργιογόνου γάλακτος. Τα προϊόντα που ανακαλούνται είναι:

  • Εκλεκτές Τρούφες Φουντουκιού
  • Vegan Μαύρη Σοκολάτα με φουντούκι
  • Vegan Ιρλανδικές Τρούφες Κρέμας

Τα προϊόντα που ανακλήθηκαν διανεμήθηκαν σε εθνικό επίπεδο, ενώ έχει ήδη αναφερθεί μια ασθένεια που σχετίζεται με την κατανάλωση ενός εκ των προϊόντων. Οι άνθρωποι που έχουν αλλεργίες στο γάλα διατρέχουν τον κίνδυνο σοβαρών ή απειλητικών για τη ζωή αλλεργικών αντιδράσεων εάν καταναλώνουν αυτά τα προϊόντα.

Η ανάκληση ξεκίνησε όταν ανακαλύφθηκε ότι τα προϊόντα που φέρουν την επισήμανση “Χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα”, περιείχαν τελικώς γάλα, κάτι που όπως προέκυψε από μεταγενέστερη έρευνα, προκλήθηκε από κατασκευαστικό σφάλμα στις εγκαταστάσεις του προμηθευτή.

Η επόμενη ανάκληση ήρθε από την εταιρεία New Seasons Market LLC ανακαλεί τα αμύγδαλα μάρκας Matiz Valencia επειδή μπορεί να περιέχουν αδήλωτα φιστίκια και τα οποία διανεμήθηκαν στο Όρεγκον και την Ουάσινγκτον στα καταστήματα New Seasons Market.

Η ανάκληση ξεκίνησε όταν ανακαλύφθηκε ότι βρέθηκαν φιστίκια σε συσκευασίες αμυγδάλων και το προϊόν διανεμήθηκε σε συσκευασίες που δεν αποκάλυψαν την παρουσία των φιστικιών. Τα άτομα που έχουν αλλεργία ή σοβαρή ευαισθησία στα φιστίκια διατρέχουν τον κίνδυνο σοβαρής ή απειλητικής για τη ζωή αλλεργικής αντίδρασης εάν καταναλώνουν αυτό το προϊόν. Δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ασθένεια μέχρι σήμερα.

Η τρίτη ανάκληση ήρθε από την εταιρεία Queen Bee LLC, η οποία εξέδωσε εθελοντική ανάκληση συνολικά 52 κωδικών προϊόντων καραμέλας, τα οποία όπως αναφέρεται, μπορεί να περιέχουν αδήλωτα αλλεργιογόνα, συμπεριλαμβανομένων των καρπών με κέλυφος και των γαλακτοκομικών προϊόντων (γάλα).

Τα επηρεαζόμενα προϊόντα διανεμήθηκαν σε εθνικό επίπεδο. Το ζήτημα των αδήλωτων αλλεργιογόνων αποκαλύφθηκε ως αποτέλεσμα μιας συνήθους επιθεώρησης ασφάλειας τροφίμων και το εσφαλμένα χαρακτηρισμένο αλλεργιογόνο γάλακτος και καρπών με κέλυφος ήταν το αποτέλεσμα μιας αναθεώρησης της ετικέτας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο