Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
14.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Ανάκληση αστακού λόγω Listeria monocytogenes.

ΑρχικήΝέαΗΠΑ: Ανάκληση αστακού λόγω Listeria monocytogenes.
spot_img

cibum team

Η Greenhead Lobster Products με έδρα το Bucksport των ΗΠΑ, ανακαλεί  2,607 τόνοι  κατεψυγμένου ψημένου αστακού λόγω πιθανής επιμόλυνσης με Listeria monocytogenes .

Τα ανακληθέντα προϊόντα διανεμήθηκαν αρχικά στο Μέιν και το Νιού Χάμσαϊρ και στη συνέχεια σε εθνικό επίπεδο μέσω διανομέων χονδρικής.

Η πιθανότητα μόλυνσης αποκαλύφθηκε στα πλαίσια δειγματοληψίας αυτοελέγχου από την εταιρεία, η οποία έδειξε την παρουσία Listeria monocytogenes.

Από τη δημοσίευση αυτής της ανάκλησης, δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις νόσησης σχετικές με την ανάκληση.

Σύμφωνα με το Food Safety News οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει κάποιο τα ανακληθέντα προϊόντα, κλήθηκαν να μην τα καταναλώσουν και να τα επιστρέψουν στον τόπο αγοράς για πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Υπενθυμίζεται πως τα τρόφιμα που έχουν μολυνθεί με Listeria monocytogenes μπορεί να μην φαίνονται ή να μυρίζουν σαν χαλασμένα, αλλά μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές και μερικές φορές απειλητικές για τη ζωή λοιμώξεις. Όποιος έχει καταναλώσει οποιοδήποτε ανακληθέν προϊόν και έχει αναπτύξει συμπτώματα λοίμωξης από Listeria, θα πρέπει να αναζητήσει ιατρική θεραπεία και να ενημερώσει τους γιατρούς του για την πιθανή έκθεση στη Listeria. Απαιτούνται ειδικές εξετάσεις για τη διάγνωση της λοίμωξης, καθώς τα συμπτώματα της Λιστερίωσης προσομοιάζουν με αυτά άλλων λοιμώξεων.

Επίσης, όποιος έχει καταναλώσει οποιοδήποτε από τα ανακληθέντα προϊόντα θα πρέπει να παρακολουθεί τον εαυτό του για συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης τις επόμενες εβδομάδες, διότι μπορεί να χρειαστούν έως και 70 ημέρες μετά την έκθεση στη Λιστέρια για την ανάπτυξη συμπτωμάτων Λιστερίωσης.

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από Listeria μπορεί να περιλαμβάνουν έμετο, ναυτία, επίμονο πυρετό, μυϊκούς πόνους, σοβαρό πονοκέφαλο και δυσκαμψία του αυχένα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ρεκόρ μαζικών τροφικών δηλητηριάσεων των τελευταίων 40 ετών στη Γαλλία – Το 45% σημειώθηκαν σε εστιατόρια!

2.000 μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις στη Γαλλία το 2022 - "Σάρωσε" η σαλμονέλα σε αυγά.

Για πρώτη φορά εντοπίζεται τοξικότητα σε κοινό πρόσθετο τροφίμων

Το πρόσθετο τροφίμων E551 μπορεί να προκαλέσει κοιλιοκάκη!

Προειδοποίηση ασφάλειας: Τα παιδιά κάτω των 10 ετών δεν πρέπει να τρώνε συκώτι

Οι Αρχές της Νορβηγίας εξέδωσαν προειδοποίηση για την κατανάλωση συκωτιού.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα