Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Ανάκληση αστακού λόγω Listeria monocytogenes.

ΑρχικήΝέαΗΠΑ: Ανάκληση αστακού λόγω Listeria monocytogenes.
spot_img

cibum team

Η Greenhead Lobster Products με έδρα το Bucksport των ΗΠΑ, ανακαλεί  2,607 τόνοι  κατεψυγμένου ψημένου αστακού λόγω πιθανής επιμόλυνσης με Listeria monocytogenes .

Τα ανακληθέντα προϊόντα διανεμήθηκαν αρχικά στο Μέιν και το Νιού Χάμσαϊρ και στη συνέχεια σε εθνικό επίπεδο μέσω διανομέων χονδρικής.

Η πιθανότητα μόλυνσης αποκαλύφθηκε στα πλαίσια δειγματοληψίας αυτοελέγχου από την εταιρεία, η οποία έδειξε την παρουσία Listeria monocytogenes.

Από τη δημοσίευση αυτής της ανάκλησης, δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις νόσησης σχετικές με την ανάκληση.

Σύμφωνα με το Food Safety News οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει κάποιο τα ανακληθέντα προϊόντα, κλήθηκαν να μην τα καταναλώσουν και να τα επιστρέψουν στον τόπο αγοράς για πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Υπενθυμίζεται πως τα τρόφιμα που έχουν μολυνθεί με Listeria monocytogenes μπορεί να μην φαίνονται ή να μυρίζουν σαν χαλασμένα, αλλά μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές και μερικές φορές απειλητικές για τη ζωή λοιμώξεις. Όποιος έχει καταναλώσει οποιοδήποτε ανακληθέν προϊόν και έχει αναπτύξει συμπτώματα λοίμωξης από Listeria, θα πρέπει να αναζητήσει ιατρική θεραπεία και να ενημερώσει τους γιατρούς του για την πιθανή έκθεση στη Listeria. Απαιτούνται ειδικές εξετάσεις για τη διάγνωση της λοίμωξης, καθώς τα συμπτώματα της Λιστερίωσης προσομοιάζουν με αυτά άλλων λοιμώξεων.

Επίσης, όποιος έχει καταναλώσει οποιοδήποτε από τα ανακληθέντα προϊόντα θα πρέπει να παρακολουθεί τον εαυτό του για συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης τις επόμενες εβδομάδες, διότι μπορεί να χρειαστούν έως και 70 ημέρες μετά την έκθεση στη Λιστέρια για την ανάπτυξη συμπτωμάτων Λιστερίωσης.

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από Listeria μπορεί να περιλαμβάνουν έμετο, ναυτία, επίμονο πυρετό, μυϊκούς πόνους, σοβαρό πονοκέφαλο και δυσκαμψία του αυχένα.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: Τρίμηνη αποβολή του IFS – Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα