Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
20.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Κάμερες για παρακολούθηση των συνθηκών σφαγής των χοίρων ζητούν 6 οργανισμοί

ΑρχικήΝέαΗΠΑ: Κάμερες για παρακολούθηση των συνθηκών σφαγής των χοίρων ζητούν 6 οργανισμοί
spot_img

Αίτηση 6 οργανισμών στην FSIS για να εγκαταστήσουν βιντεοκάμερες στις εγκαταστάσεις σφαγής των γουρουνιών, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων σφαγής με CO2.

Έξι οργανισμοί ζητούν κανόνες και καλύτερες συνθήκες για τη σφαγή των γουρουνιών.

Τον Αύγουστο του 2022 η Ισπανική κυβέρνηση κατέστησε υποχρεωτικό τα σφαγεία της χώρας να τοποθετήσουν βιντεοκάμερες προκειμένου  να διασφαλιστεί ότι τα ζώα δεν υφίστανται κακομεταχείριση πριν θανατωθούν.

Η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσες είπε ότι αυτό θα κάνει την Ισπανία την πρώτη χώρα της ΕΕ που θα υιοθετήσει τέτοια νομοθεσία, αφού ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο, μέτρο που χαιρετίστηκε και από οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων, όπως η Equalia.

Τώρα, 6 ιδρύματα για την υπεράσπιση των ζώων και των δικαιωμάτων τους, το Animal Welfare Institute, το Compassion in World Farming, το Humane Society of the United States, το Humane Society Legislative Fund, το Humane Society Veterinary Medical Association και η World Animal Protection υπέβαλαν αίτημα στην Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων και Επιθεώρησης του USDA (FSIS) με αντίστοιχα αιτήματα.

Αναλυτικότερα, στην αίτηση αναφέρεται ρητά η θέσπιση κανόνων από το FSIS, ειδικά αυτές που χρησιμοποιούν αναισθητοποίηση με διοξείδιο του άνθρακα να εγκαταστήσουν βιντεοκάμερες στις εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων σφαγής CO2.

Στόχος είναι η διασφάλιση ότι οι χοίροι δεν θα υποφέρουν κατά τη σφαγή.  

Οι ομάδες ακτιβιστών ζώων θέλουν το FSIS να απαιτήσει από τις εγκαταστάσεις σφαγής να εγκαταστήσουν βιντεοκάμερες μέσα σε γόνδολες που χρησιμοποιούνται σε συστήματα σφαγής αερίου διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που χρησιμοποιούνται για την αναισθητοποίηση και τη θανάτωση χοίρων.

Ισχυρίζονται ότι οι κάμερες θα διασφαλίσουν ότι το εσωτερικό των γόνδολων, και όλοι οι χοίροι μέσα σε αυτές, μπορούν να εξεταστούν και να επιθεωρηθούν κατά τη διάρκεια αναισθητοποίησης ή θανάτωσης, έτσι ώστε οι επιθεωρητές του FSIS να μπορούν να ελέγξουν για τυχόν παρατυπίες στο νόμο, αναφέρει το Food Safety News.

Η χρήση αερίου διοξειδίου του άνθρακα για αναισθητοποίηση χοίρων κατά τη σφαγή επιτρέπεται στις Ηνωμένες Πολιτείες για περισσότερο από 100 χρόνια, αλλά η χρήση του για τη θανάτωση χοίρων για σφαγή εγκρίθηκε από το FSIS το 1994. Ωστόσο, ο USDA δεν παρέχει δημόσια πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των χοίρων που αναισθητοποιήθηκαν και θανατώθηκαν.

Επειδή το αέριο CO2 χρησιμοποιείται για την αναισθητοποίηση κατά τη θανάτωση στα μεγαλύτερα σφαγεία του κόσμου, οι υπογράφοντες στην έκθεση υπογραμμίζουν πως είναι σημαντικό τα ζώα να μην υποφέρουν.

Σύμφωνα με αδημοσίευτα στοιχεία της Pig Improvement Company, τα οποία παρέχονται στο Food Safety News, η χρήση αερίου CO2 για την αναισθητοποίηση των χοίρων έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες, αφού το 2020, επρόκειτο για το 86,2%  των χοίρων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Junk food και Junk news: Ο συνδυασμός που… “σκοτώνει”!

Η κοινή βάση μεταξύ junk food και junk news και η ανάγκη να υιοθετηθεί μια κουλτούρα info-fitness και μια παιδεία ενημέρωσης, σύμφωνα με την ειδικό Vanessa Otero.

Ανακάλυψη: Βρέθηκε η σούπερ λευκή χρωστική που θα αντικαταστήσει το διοξείδιο του τιτανίου από το… «Finding Nemo»

Ουσία της γαρίδας Pacific Cleaner, γνωστή και ως Jacques από την ταινία με το ψαράκι Nemo αντικαθιστά το Ε171 λύνοντας τα χέρια της βιομηχανίας.

Κίνδυνος ξηρασίας στην Ελλάδα – Ιδρύεται ομάδα κινδύνου από το ΥΠΑΑΤ

Η ομάδα ad hoc θα εξετάσει τον κίνδυνο ξηρασίας και τις επιπτώσεις στην Ελληνική γεωργική παραγωγή.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα