Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023
13.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Συναγερμός για στρείδια μολυσμένα με σαποϊό

ΑρχικήΝέαΗΠΑ: Συναγερμός για στρείδια μολυσμένα με σαποϊό
spot_img

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 9 πιθανές ασθένειες από σαποϊούς, οι οποίες οφείλονται στην κατανάλωση ωμών, μολυσμένων στρειδιών της νοτιοκορεάτικης εταιρείας Dai One Foods Co. Ltd.

Συναγερμό σημαίνει η Υγειονομική Περιοχή της Νότιας Νεβάδα, η οποία ειδοποίησε τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για δύο ομάδες ασθενειών από σαποϊούς, οι οποίοι βρίσκονται σε μολυσμένα στρείδια.

Ο FDA συμβουλεύει τα εστιατόρια και τους λιανοπωλητές να μην πωλούν ή σερβίρουν δυνητικά μολυσμένα στρείδια, αλλά και τους καταναλωτές να μην τα τρώνε. Πρόκειται για στρείδια από την εταιρεία Dai One Foods Co. Ltd, που προέρχονται από τη Νότιο Κορέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Food Safety News, η υγειονομική περιφέρεια της Νότιας Νεβάδα ειδοποίησε τον FDA για δύο ομάδες ασθενειών από άτομα που κατανάλωναν ωμά στρείδια σε ένα εστιατόριο στο Λας Βέγκας στις 28 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου. Από τη δημοσίευση αυτής της ειδοποίησης, η υγειονομική αρχή αναφέρει μία επιβεβαιωμένη και 9 πιθανές ασθένειες από σαποϊούς.

Τα στρείδια διανεμήθηκαν σε συνολικά 13 πολιτείες των ΗΠΑ στην Αλαμπάμα, την Καλιφόρνια, τη Φλόριντα, τη Τζόρτζια, το Μέριλαντ, τη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ, τη Νεβάδα, τη Βόρεια Καρολίνα, την Πενσυλβάνια, τη Νότια Καρολίνα, το Τενεσί και τη Βιρτζίνια. 

Την ίδια στιγμή, η Dai One Food Co. προχώρησε σε ανάκληση των κατεψυγμένων στρειδιών της με μισό κέλυφος που συγκομίστηκαν στις 6 Φεβρουαρίου 2022. Ο FDA έχει, επίσης, ειδοποιήσει τις κρατικές αρχές και τη Διακρατική Διάσκεψη Υγιεινής Οστρακόδερμων (ISSC) για τις λεπτομέρειες εισαγωγής και συγκομιδής.

Σχετικά με τις μολύνσεις από σαποϊό

Οι σαποϊοί είναι παθογόνοι μικροοργανισμοί, οι οποίοι προκαλούν μια σποραδική γαστρεντερίτιδα, παρόμοια με τον νοροϊό. Οι πιο ευπαθείς σε αυτούς ομάδες είναι τα παιδιά κάτω των 5 ετών, στα οποία εμφανίζονται συχνότερα από τους ενήλικες, καθώς και οι ηλικιωμένοι. Το γένος αποτελείται από ένα μόνο είδος, τον ιό Sapporo, που περιέχει πολλαπλά στελέχη.

 Τα πιο κοινά συμπτώματα του σαποϊού είναι η διάρροια, ο έμετος, η ναυτία και ο πόνος στο στομάχι. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο και πόνο στο σώμα. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί με σαποϊό αρχίζουν να αναπτύσσουν συμπτώματα 12 έως 48 ώρες μετά τη μόλυνση. Τα συμπτώματα διαρκούν συνήθως μία έως τέσσερις ημέρες.

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Παράδοξα τα ευρήματα μελέτης για το οικολογικό αποτύπωμα των τροφίμων – Η “έκπληξη” των βιολογικών

Για πρώτη φορά γίνεται στοχευμένη σύγκριση για την επιρροή της παραγωγής, της μεταφοράς, και της συσκευασίας.

Τα νιτρώδη άλατα σε τρόφιμα σχετίζονται τώρα και με τον διαβήτη τύπου 2 λέει η Γαλλία

Έρευνα σε πάνω από 100.000 εθελοντές για 15 χρόνια.

Βιολογικά προϊόντα: Μόνο με πιστοποίηση οι εξαγωγές στις ΗΠΑ – Διευκρινήσεις από την  TÜV AUSTRIA Hellas

Η Μ. Αγαπητού της TÜV AUSTRIA Hellas, παραθέτει βήμα βήμα τις νέες προϋποθέσεις και διαδικασίες που απαιτούνται για τις εξαγωγές βιολογικών προϊόντων στις ΗΠΑ.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα