Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ισπανία: 2,2 δις ευρώ για την αντιμετώπιση της ξηρασίας που είναι η αιτία για τις υψηλές τιμές στο ελαιόλαδο παγκοσμίως

ΑρχικήΝέαΙσπανία: 2,2 δις ευρώ για την αντιμετώπιση της ξηρασίας που είναι η αιτία για τις υψηλές τιμές στο ελαιόλαδο παγκοσμίως
spot_img

ΤΟ ΔΝΤ απέδωσε τις υψηλές τιμές στο ελαιόλαδο στην ξηρασία που επικρατεί στην Ισπανία.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ οι τιμές του ελαιολάδου στη διεθνή αγορά έχουν φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα, αφού η Ισπανία, μεγάλη παραγωγός ελαιολάδου, γνώρισε τον πιο ξηρό Απρίλιο στην ιστορία της. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι παγκόσμιες τιμές του ελαιολάδου έχουν φθάσει σε υψηλό 26ετίας στα σχεδόν 5.990 δολάρια ο μετρικός τόνος και ειδικοί λένε πως ο ζεστός καιρός στην Ισπανία διαδραματίζει μεγάλο ρόλο σ’ αυτό.

Η ισπανική κυβέρνηση όπως ανακοινώθηκε, έχει προβλέψει ποσό που ανέρχεται συνολικά σε 2,19 δισεκ. ευρώ ώστε να βοηθήσει να μετριαστεί ο αντίκτυπος της παρατεταμένης και επιδεινούμενης ξηρασίας στη χώρα, δήλωσε σήμερα η υπουργός Περιβάλλοντος Τερέσα Ριμπέρα.

Μόνο το υπουργείο της θα δαπανήσει 1,4 δισεκ. ευρώ για να κατασκευάσει νέες υποδομές, όπως μονάδες αφαλάτωσης, να διπλασιάσει την επαναχρησιμοποίηση αστικών υδάτων και να μειώσει τέλη και δασμούς για τους πληττόμενους αγρότες.

Το υπουργείο Γεωργίας θα παράσχει 784 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να υποστηρίξει τη γεωργική παραγωγή στη χώρα που είναι εξαγωγέας-κλειδί στην Ευρώπη φρούτων και λαχανικών και να μετριάσει τα βάρη των αγροτών από την ξηρασία και τα αυξανόμενα κόστη.

Το πακέτο μέτρων περιλαμβάνει απαγόρευση εργασίας σε εξωτερικούς χώρους στη διάρκεια ακραίων συνθηκών ζέστης, καθώς η χώρα προσπαθεί να προσαρμοστεί στα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής.

Η Ισπανία υποφέρει από μεγάλης διάρκειας ξηρασία, με την πιο άνυδρη αρχή του χρόνου αφότου άρχισαν να τηρούνται αρχεία, να καταγράφεται τους πρώτους τρεις μήνες του 2023.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο