Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σοκολάτα με… σοκολάτα και από πάνω λίγη σοκολάτα! Τα 6 διασημότερα κέικ σοκολάτας στον κόσμο

ΑρχικήΝέαΙστορία ΤροφίμωνΣοκολάτα με... σοκολάτα και από πάνω λίγη σοκολάτα! Τα 6 διασημότερα κέικ σοκολάτας στον κόσμο
spot_img

Εάν λατρεύετε τα γλυκά, σίγουρα θα σας αρέσει σαν επιλογή η σοκολάτα. Και τι καλύτερο από ένα κέικ, αποτελούμενο εξολοκλήρου από σοκολάτα! Παρακάτω θα δείτε ορισμένες, διάσημες ιδέες κέικ σοκολάτας από όλο τον κόσμο.

Amandine

Το Amandine είναι ένα παραδοσιακό ρουμανικό κέικ σοκολάτας που είναι γεμάτο είτε με σοκολάτα είτε με κρέμα αμυγδάλου. Το κέικ έχει τέσσερα συστατικά – παντεσπάνι, σιρόπι, γέμιση και γλάσο. Το παντεσπάνι φτιάχνεται με αυγά, ζάχαρη, νερό, αλεύρι, λάδι και κακάο, η γέμιση (βουτυρόκρεμα σοκολάτας) αποτελείται από αυγά, ζάχαρη, βούτυρο, βανίλια και κακάο, το σιρόπι γίνεται με νερό, ζάχαρη και ρούμι, και το γλάσο γίνεται με σοκολάτα και σαντιγί.
Το Amandina είναι δημοφιλές στα ρουμανικά ζαχαροπλαστεία από τη δεκαετία του 1960 και είναι συνήθως διακοσμημένο με λίγη κρέμα και ένα λεπτό κομμάτι σοκολάτας σε σχήμα διαμαντιού από πάνω.

Sachertorte

Eίναι το πιο διάσημο αυστριακό κέικ και φτιάχνεται από κλασικό παντεσπάνι σοκολάτας, στρώσεις μαρμελάδα βερίκοκο και καλύπτεται με γλάσο σοκολάτας. Συνήθως, συνοδεύεται από λίγη σαντιγί χωρίς ζάχαρη στο πλάι. Εφευρέθηκε το 1832 από τον Φραντς Sacher, σεφ ζαχαροπλαστικής του πρίγκιπα Κλέμενς Λόταρ Βένσελ Μέτερνιχ, του τότε Καγκελαρίου της Αυστρίας.

Lava Cake

Όταν ο σεφ Jean-Georges Vongerichten έβγαλε κατά λάθος το κέικ του από τον φούρνο νωρίτερα, δεν ήξερε, ότι δημιούργησε κάτι καινούριο. Μόλις  το έσπασε με το κουτάλι, μια έκρηξη υγρής σοκολάτας έτρεξε έξω. Μια τέτοια τούρτα υπήρχε ήδη στη Γαλλία, η Vongerichten από την οποία βγήκε το όνομα lava cake. Πλέον είναι δημοφιλές επιδόρπιο σε όλα τα εστιατόρια και τις σελίδες μαγειρικής.

Kladdkaka

Ένα από τα πιο δημοφιλή σουηδικά επιδόρπια. Αυτή η κλασική σουηδική δημιουργία συνδυάζει αυγά, κακάο (ή σοκολάτα), βούτυρο, ζάχαρη και αλεύρι. Κατά το ψήσιμο, το κέικ πρέπει να παραμένει πάντα υγρό στο κέντρο, ενώ το εξωτερικό στρώμα μετατρέπεται σε μια λεπτή, τραγανή επικάλυψη. Δεδομένου ότι το κέικ είναι πυκνό και συνήθως βαρύ με την πικρή σοκολάτα ή το κακάο, συνήθως πασπαλίζεται με ένα λεπτό στρώμα ζάχαρης σε σκόνη και παραδοσιακά σερβίρεται με παγωτό ή σαντιγί στο πλάι.

Bolo de brigadeiro

Το Bolo de brigadeiro είναι ένα παραδοσιακό βραζιλιάνικο κέικ, βασικό επιδόρπιο σε πάρτι γενεθλίων. Το κέικ αποτελείται από τρεις στρώσεις τρυφερής και υγρής ψίχας, κέικ σοκολάτας, τη γέμιση και το γλάσο . Η βασική στρώση γίνεται με ζάχαρη, βούτυρο, λάδι, αυγά, βανίλια, αλεύρι, σκόνη κακάο, μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα και πλήρες γάλα. Μόλις δέσει και παγώσει, διακοσμείται με τρούφα σοκολάτας από όλες τις πλευρές.

Devil’s Food Cake

Το «κέικ φαγητού του διαβόλου», όπως μεταφράζεται απευθείας, εφευρέθηκε στις αρχές του 1900. Εμφανίστηκε σε μια εποχή που η σοκολάτα ψησίματος και η σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη έγιναν άμεσα διαθέσιμα και οικονομικά, και έκτοτε είναι ένα από τα αγαπημένα όλων των εποχών. Τα συστατικά του είναι, κυρίως, σοκολάτα, βούτυρο, κακάο και ζάχαρη.

Πηγή:tasteatlas

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα