Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καφές: Οριακή μείωση της τιμής στην Ελλάδα

ΑρχικήΝέαΚαφές: Οριακή μείωση της τιμής στην Ελλάδα
spot_img

Οι αυξήσεις των τιμών του καφέ συνεχίζουν να επιβραδύνονται.

Τον Μάρτιο του 2024, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της τιμής καταναλωτή του καφέ στην ΕΕ ήταν +1,0%, σε σύγκριση με +13,5% τον Μάρτιο του 2023 και πλησίασε το επίπεδο του Ιουλίου 2021 (+0,8%) σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.. 

Ο ρυθμός πληθωρισμού του καφέ μειώνεται από τον Οκτώβριο του 2022, όταν ήταν στο υψηλότερο επίπεδο (+17,4%), μετά από μια απότομη αύξηση που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021 (+2,0%). Αν και η αύξηση των τιμών του καφέ επιβραδύνθηκε συνολικά στην ΕΕ, υπάρχουν σημαντικές διαφορές σε επίπεδο χώρας. 

Σε 15 χώρες της ΕΕ, ο ρυθμός πληθωρισμού του καφέ ήταν υψηλότερος τον Μάρτιο του 2024 από τον Μάρτιο του 2023. Τα υψηλότερα θετικά ποσοστά πληθωρισμού καταγράφηκαν στην Κροατία (+7,4%), στη Ρουμανία (+6,8%) και στη Βουλγαρία (+6,6%). 

Οι υπόλοιπες 12 χώρες της ΕΕ κατέγραψαν μειούμενους ρυθμούς πληθωρισμού για τον καφέ τον Μάρτιο του 2024. Τα πιο σημαντικά αρνητικά ποσοστά πληθωρισμού καταγράφηκαν στη Φινλανδία (-15,5%) και τη Λιθουανία (-15,4%), ακολουθούμενη από τη Δανία (-7,5%), την Τσεχία (- 6,5%) και τη Σουηδία (-6,0%). Στην Ελλάδα είχαμε οριακή μείωση της τιμής κατά -0.4%.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο