Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2024
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Και οι τιμές της σόγιας επηρεάζονται από τον πόλεμο και την ξηρασία

ΑρχικήΝέαΚαι οι τιμές της σόγιας επηρεάζονται από τον πόλεμο και την ξηρασία
spot_img

Η τιμή της σόγιας, η οποία χρησιμοποιείται σε βιοκαύσιμα, τρόφιμα και ζωοτροφές, βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, τα υψηλότερα από το 2012.

Στην μακρά λίστα των προϊόντων που έχουν επηρεαστεί από την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, μπαίνει και η σόγια.

Οι τιμές της σόγιας έχουν εκτοξευθεί περίπου 30% φέτος σε μια αύξηση – ρεκόρ που υπόσχεται περαιτέρω ταλαιπωρία στους καταναλωτές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την πιο σοβαρή περίοδο πληθωρισμού τροφίμων εδώ και μια δεκαετία.

Τα συμβόλαια γεωργίας της σόγιας στο Συμβούλιο Εμπορίου του Σικάγο, τερμάτισε τις συναλλαγές την Πέμπτη στα 17,69 δολάρια το μπουσέλ, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό των 17,68 δολαρίων, που είχε οριστεί τον Σεπτέμβριο του 2012, τότε που η ξηρασία έκαψε την αμερικανική σοδειά. Η τιμή έπεσε στα 17,08 δολάρια τη Δευτέρα, καθώς οι έμποροι υποχώρησαν από πολλές αγορές μετά από μια άλλη, όπως αναφέρει η World Street Journal.

Το σογιέλιο πλησίασε το υψηλό του Απριλίου, στα 87 σεντς το κιλό, ενώ οι δεσμεύσεις αγοράς για τη σόγια αυξήθηκαν κατά 68% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο πόλεμος έχει διακόψει τις παγκόσμιες προμήθειες του ηλιόσπορου και του ηλιελαίου, του οποίου η Ουκρανία ήταν κορυφαίος εξαγωγέας. Αυτό είχε καταστροφικές επιπτώσεις στις τιμές άλλων πηγών βρώσιμων ελαίων.

Μέσα σε όλα αυτά, η κατάσταση επιδεινώνεται από τις καιρικές συνθήκες. Η ξηρασία στην αμερικανική Δύση, τη Λατινική Αμερική και άλλες περιοχές αναμένεται να συμπιέσει την παγκόσμια σοδειά σόγιας, καθιστώντας την αμερικανική σόγια ακόμα πιο πολύτιμη.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο