Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτόμα τεχνολογία υδρογόνου για μείωση αποτυπώματος άνθρακα στη βιομηχανία τροφίμων

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΚαινοτόμα τεχνολογία υδρογόνου για μείωση αποτυπώματος άνθρακα στη βιομηχανία τροφίμων
spot_img

Eρευνητές του  West Virginia University, αναπτύσσουν τεχνολογία υδρογόνου για να περιορίσουν τα αέρια του θερμοκηπίου από τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών.

Μηχανικοί και επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια αναπτύσσουν έναν προηγμένο εύκαμπτο λέβητα υδρογόνου για να βοηθήσει στην απομάκρυνση του άνθρακα από τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών και τελικά στην εξάλειψη των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η τεχνολογία, που προτάθηκε από τον Hailin Li, καθηγητή στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο Benjamin M. Statler College of Engineering and Mineral Resources , θα παρέχει θερμική ενέργεια με την καύση καθαρών καυσίμων και όχι παραδοσιακών ορυκτών καυσίμων. Παραδοσιακά, η βιομηχανία τροφίμων και ποτών καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια και θερμότητα από ορυκτά καύσιμα – συμπεριλαμβανομένου του φυσικού αερίου – που απελευθερώνει αέρια θερμοκηπίου όπως διοξείδιο του άνθρακα και μεθάνιο. Σε απάντηση, η ομάδα του Li έχει αναπτύξει έναν εύκαμπτο φούρνο καυσίμου που μπορεί να καίει καθαρό υδρογόνο, μια πιο καθαρή εναλλακτική λύση, για την παραγωγή ζεστού νερού και ατμού για την επεξεργασία του προϊόντος.

Το έργο χρηματοδοτείται από επιχορήγηση 3 εκατομμυρίων δολαρίων από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ και είναι ένα από τα 40 έργα που επικεντρώνονται στον στόχο της κυβέρνησης Μπάιντεν να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050.«Η βιομηχανία τροφίμων αντιμετωπίζει την πρόκληση του πώς να μειώσει και τελικά να εξαλείψει τις εκπομπές CO2», είπε ο Λι. «Αν οι ηγέτες της βιομηχανίας θέλουν πραγματικά να επιτύχουν αυτόν τον στόχο μέχρι το 2050, πρέπει είτε να καίνε καθαρό καύσιμο χωρίς άνθρακα είτε να καταναλώνουν καθαρή ηλεκτρική ενέργεια.

Ωστόσο, το υδρογόνο δεν είναι ακόμη ευρέως διαθέσιμο, επομένως ο κλίβανος μπορεί επίσης να λειτουργεί με φυσικό αέριο ή το μείγμα του με υδρογόνο σε οποιαδήποτε αναλογία. Ο Λι είπε ότι αυτή η ευελιξία θα βοηθήσει στη γεφύρωση της μετάβασης της βιομηχανίας από τα ορυκτά καύσιμα στο υδρογόνο, καθώς γίνεται πιο κοινή και οικονομικά προσιτή.

Πηγή:West Virginia University

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο