Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία για τη βιομηχανία τροφίμων: Δοκιμαστική παραγωγή προϊόντων

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία για τη βιομηχανία τροφίμων: Δοκιμαστική παραγωγή προϊόντων
spot_img

Η εγκατάσταση FoodPlant επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δοκιμάζουν προϊόντα σε μικρές παρτίδες χωρίς τεράστια αρχική δαπάνη κεφαλαίου – Δοκιμαστική κυκλοφορία των προϊόντων στην αγορά

Οι τοπικές εταιρείες στη Σιγκαπούρη, θα είναι πλέον καλύτερα εξοπλισμένες για να καινοτομούν και να αναπτύσσουν τρόφιμα, με την έναρξη μιας νέας κοινής εγκατάστασης αξίας 13 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή τροφίμων σε μικρές παρτίδες.

Η εγκατάσταση FoodPlant χωρητικότητας 1.107 τ.μ. στο Senoko Drive της Σιγκαπούρης λειτουργεί με βάση την “πληρωμή ανά χρήση”, η οποία επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δοκιμάζουν προϊόντα σε μικρές παρτίδες χωρίς τεράστια αρχική δαπάνη κεφαλαίου.

Αναμένεται να ωφελήσει τουλάχιστον 200 παραγωγούς τροφίμων και να στηρίξει την ανάπτυξη τουλάχιστον 400 νέων προϊόντων διατροφής έως το 2026.

Η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε από κοινού από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Σιγκαπούρης (SIT), την Enterprise Singapore (Enterprise SG) και την JTC Corporation στα τέλη Απριλίου και θα βοηθήσει στην περαιτέρω εξέλιξη της καινοτομίας τροφίμων της χώρας.

Οι επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό στις εγκαταστάσεις, να αξιοποιούν τις συμβουλευτικές υπηρεσίες έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και να παρακολουθούν μαθήματα κατάρτισης και αναβάθμισης της εκπαίδευσης στην καινοτομία στον τομέα των τροφίμων.

Τα τρόφιμα που παρσκευάζονται στις εγκαταστάσεις μπορούν να κυκλοφορήσουν κανονικά στην αγορά, καθώς το FoodPlant έχει αδειοδοτηθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων της Σιγκαπούρης.

Με τον τρόπο αυτό, οι εταιρείες θα είναι σε θέση να δοκιμάσουν νέα προϊόντα σε μικρές παρτίδες, να τα πουλήσουν δοκιμαστικά στους καταναλωτές και να λάβουν σχόλια σχετικά με τα προϊόντα τους σε πρώιμο στάδιο, ενισχύοντας τη διαδικασία ανάπτυξης προϊόντων.

Η ανάπτυξη της FoodPlant, θυγατρικής της SIT, καθυστέρησε εν μέρει λόγω της πανδημίας Covid-19.

Την ίδια στιγμή, η εμπορευματοποίηση είναι καίριας σημασίας και ένα δίκτυο κοινών εγκαταστάσεων θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να φτάσουν στην αγορά πιο γρήγορα καθώς μετριάζει το συνήθως απαγορευτικό κόστος της καινοτομίας τροφίμων. Η κυβέρνηση προέτρεψε περισσότερες εταιρείες να αξιοποιήσουν το FoodPlant για να προωθήσουν τις δυνατότητές τους.

Μεταξύ του εξοπλισμού που διατίθεται στις εγκαταστάσεις είναι ένας εξωθητής διπλής βίδας, ο οποίος χρησιμοποιεί τεχνολογία εξώθησης υψηλής υγρασίας για να πλάθει φυτικές πρωτεΐνες για να δημιουργεί εναλλακτικές λύσεις κρέατος και θαλασσινών. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή προϊόντων με υφές παρόμοιες με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρια.

Το FoodPlant διαθέτει επίσης ένα μηχάνημα το οποίο παρέχει εμπορική αποστείρωση των τροφίμων για την παράταση της διάρκειας ζωής των προϊόντων που αποθηκεύονται υπό συνθήκες περιβάλλοντος, και όργανα ανάλυσης που βοηθούν τις επιχειρήσεις να καθορίσουν τα χαρακτηριστικά των τροφίμων για την παρακολούθηση της ποιότητας και της ασφάλειάς τους.

Οι εταιρείες, αλλά και ιδιώτες, μπορούν να νοικιάσουν εξοπλισμό στο FoodPlant για περίπου 700 έως 1.100 δολάρια την ημέρα και όσοι είναι μέλη της FoodPlant λαμβάνουν έκπτωση στις υπηρεσίες.

Περίπου 20 μέλη, ένα μείγμα πολυεθνικών εταιρειών και μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα.

Το προσωπικό της FoodPlant θα επιβλέπει τους χρήστες όταν χειρίζονται τον εξοπλισμό στις εγκαταστάσεις και θα παρέχει εκπαίδευση και καθοδήγηση σχετικά με τον τρόπο χρήσης των μηχανημάτων.

Οκτώ εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένων μηχανικών και τεχνικών ειδικών, έχουν την έδρα τους στο FoodPlant. Η εγκατάσταση αξιοποιεί επίσης ακαδημαϊκό και εταιρικό προσωπικό, ενώ επίσης φοιτητές θα αποκτήσουν βιομηχανική εμπειρία στις εγκαταστάσεις.

Η Straits Times αναφέρει πως το FoodInnovate είναι μια πρωτοβουλία πολλών οργανισμών που ξεκίνησε το 2018 για την ανάπτυξη της βιομηχανίας παραγωγής τροφίμων της Σιγκαπούρης με μέσα όπως η πρόσβαση σε κοινές υποδομές και γνώσεις του κλάδου. Έχει υποστηρίξει τις επιχειρήσεις στην εμπορευματοποίηση περίπου 400 νέων προϊόντων.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πλαστικά καλαμάκια: Ποιος κοροϊδεύει ποιον; – Της Άννας Λεκατσά*

Επέμβαση διάσωσης του πλανήτη ξεκινώντας από τα πλαστικά καλάμια: "Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε..."

Ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών από απάτη τροφίμων – Περίπτωση χρήσης θειωδών στο κρέας

Διαχείριση κινδύνου παράνομης χρήσης θειωδών αλάτων σε παρασκευάσματα κρέατος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα