Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πνευματική ιδιοκτησία: Νέα εποχή στα Ευρωπαϊκά διπλώματα ευρεσιτεχνίας

ΑρχικήΝέαΠνευματική ιδιοκτησία: Νέα εποχή στα Ευρωπαϊκά διπλώματα ευρεσιτεχνίας
spot_img

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει την ικανοποίησή της για την έναρξη της περιόδου προσωρινής εφαρμογής της συμφωνίας για το ενιαίο δικαστήριο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, η οποία ανοίγει τον δρόμο για την πλήρη ισχύ του ενιαίου διπλώματος ευρεσιτεχνίας.

Κατά την περίοδο προσωρινής εφαρμογής, το ενιαίο δικαστήριο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας θα ολοκληρώσει τα αναγκαία μέτρα για την έναρξη λειτουργίας του νέου συστήματος.

Το ενιαίο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θα παρέχει απλή και οικονομικά προσιτή προστασία των ευρεσιτεχνιών στην Ευρώπη μέσω μιας ενιαίας διαδικασίας καταχώρισης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και επίλυσης διαφορών. Το ενιαίο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θα μειώσει σημαντικά το κόστος της προστασίας των ευρεσιτεχνιών προς όφελος των επιχειρήσεων, ιδίως των μικρομεσαίων. Έτσι αναμένεται να τονωθούν οι επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη και να διευκολυνθεί η μεταφορά γνώσεων σε όλη την ενιαία αγορά. Τέλος, το ενιαίο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θα μειώσει και το χάσμα μεταξύ του κόστους της προστασίας των ευρεσιτεχνιών στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και άλλες τρίτες χώρες.

Η λειτουργία του ενιαίου συστήματος διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας θα αρχίσει την πρώτη ημέρα του τέταρτου μήνα μετά την κατάθεση της τελευταίας απαιτούμενης πράξης επικύρωσης της συμφωνίας για το ενιαίο δικαστήριο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μην το φοβάστε… Πέντε φλιτζάνια καφέ κάνουν καλό σε άτομα με καρδιακή αρρυθμία

Ερευνητές παρακολούθησαν 2.400 ανθρώπους με κολπική μαρμαρυγή για τρία χρόνια.

Εκατοντάδες οι δηλητηριάσεις από νωπό γάλα και τυριά – Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα τυριά από νωπό γάλα – Του Γ. Μορφονιού*

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο