Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: Τα υποπροϊόντα από την απόσταξη τζιν χρησιμοποιούνται για τυρί

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΚαινοτομία: Τα υποπροϊόντα από την απόσταξη τζιν χρησιμοποιούνται για τυρί
spot_img

Το τυρί Crafter’s Juniper, που φτιάχνει η Liviko σε συνεργασία με τη φάρμα τυριών Andre, χρησιμοποιεί μούρα αρκεύθου που έχουν απομείνει από την απόσταξη τζιν.

«Στη Liviko, καταλήξαμε σε μια μοναδική προσέγγιση που χρησιμοποιεί τα μούρα αρκεύθου και το εκχύλισμα που έχει απομείνει από τη διαδικασία απόσταξης τζιν. Εργαστηριακές δοκιμές έδειξαν ότι αυτά τα μούρα αρκεύθου περιέχουν πολύτιμα μέταλλα και το ένα τέταρτο των μούρων είναι φυτικές ίνες. Με το τυρί Crafter’s Juniper, μεταφέρουμε την επαναχρησιμοποίηση των υπολειμμάτων παραγωγής στη βιομηχανία τροφίμων σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Ελπίζω ότι μπορούμε να εμπνεύσουμε άλλους κατασκευαστές να δημιουργήσουν νέες γευστικές εμπειρίες με παρόμοιο τρόπο», δήλωσε η Hanna Kaur, beverage architect της Liviko.

«Η πρόταση της Liviko να προσθέσουμε στο τυρί μας τα υπολείμματα αρκεύθου από την απόσταξη τζιν ήταν ελκυστική από την αρχή. Σύντομα, η πρώτη παρτίδα τυριού με κομμάτια μούρων αρκεύθου αφέθηκε στην άκρη για ωρίμανση και έγινε φανερό ότι η ελαφρώς πικρή γεύση των μούρων αρκεύθου δένει τέλεια με τη γεύση του τυριού μας τύπου Gouda. Το Crafter’s Juniper είναι ένα κρεμώδες τυρί, φτιαγμένο από γάλα εμπλουτισμένο με αποξηραμένα μούρα αρκεύθου και προέρχεται από αγελάδες, οι οποίες εκτρέφονται με καθαρή τροφή, όπως και τα άλλα τυριά μας», είπε η  Erika Pääbus, η οικοδέσποινα στη φάρμα τυριών Andre.

«Τα μούρα αρκεύθου συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν με το πλούσιο γευστικό τους προφίλ. Ανακαλύψαμε τρεις ξεχωριστές γευστικές νότες, οι οποίες παρέχουν φρέσκες, ελαφρώς πικρές και ξυλώδεις αποχρώσεις και στις τρεις κατηγορίες προϊόντων. Μόλις αποσταχθεί το τζιν Crafter’s, χρησιμοποιούμε το υπόλοιπο γευστικό εκχύλισμα για να φτιάξουμε τα αφρώδη ποτά χειροτεχνίας του Re-crafted Crafter. Στη συνέχεια, τα ίδια μούρα αρκεύθου καταλήγουν στο νόστιμο τυρί της φάρμας τυριών Andre, το οποίο ταιριάζει εξαιρετικά με ένα κλασικό κοκτέιλ τζιν», δήλωσε στους Baltic Times η Hanna Kaur, beverage architect της Liviko.

Το 2019, η Liviko ανέπτυξε μια λύση που είναι μοναδική στον κόσμο: τα μούρα αρκεύθου που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία απόσταξης τζιν επαναχρησιμοποιούνται για την παρασκευή ενός άλλου ποτού. Το υπόλοιπο εκχύλισμα χρησιμοποιείται για την παρασκευή του αναψυκτικού Re-crafted Crafter’s Juniper Berry και της μπίρας αρκεύθου (3,2 vol) και τα μούρα αρκεύθου υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες προστίθενται στο τυρί Crafter’s Juniper.

Στη φάρμα τυριών Andre, όλα τα τυριά παρασκευάζονται από το ίδιο το αγρόκτημα με αγελαδινό γάλα. Η γκάμα των προϊόντων περιλαμβάνει μια επιλογή από ποιοτικά τυριά παρόμοια με το Gouda, με διάφορες γεύσεις και χρόνους ωρίμανσης. Η φάρμα τυριών είναι θυγατρική της οικογενειακής επιχείρησης Andre Farmi OÜ, η οποία ξεκίνησε την παραγωγή τυριού το 2015. Η Andre Farm έχει 200 ​​αγελάδες για την παραγωγή γάλακτος με το γάλα που προέρχεται από τα περίπου δύο τρίτα αυτών να μεταποιείται σε τυρί. Η Andre Farm OÜ ιδρύθηκε το 1998 και δραστηριοποιείται στην Εσθονία.

Η Liviko, η οποία ιδρύθηκε το 1898, είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος διεθνής όμιλος που ειδικεύεται στο premium αλκοόλ, λιανικής πώλησης των δικών της προϊόντων σε 60 αγορές και αντιπροσωπεύοντας τις κορυφαίες premium μάρκες παγκοσμίως στην Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία. Η Liviko έχει την παραγωγή και την έδρα της στο Ταλίν μαζί με γραφεία διανομής στη Ρίγα και το Βίλνιους. Ο Όμιλος Liviko, ο οποίος απασχολεί 270 άτομα, είναι από τους μεγαλύτερους οινοπνευματωδών ποτών στη Βαλτική και δίνει ίση προσοχή στην εξαγωγή κι εισαγωγή αλκοολούχων ποτών εκτός από την παραγωγή.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είναι απίστευτο τι καινοτομίες θα δούμε όταν η επιστήμη συνεργάζεται και συμπληρώνεται από έμπνευση !!!! Υποκλίνομαι στα καινοτόμα μυαλά , στα μυαλά τα ανοιχτά !!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο