Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, 2025
15.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συμπλήρωμα διατροφής με ελαιόλαδο και κάνναβη για την άνοια δημιούργησαν φοιτητές του ΕΚΠΑ – Βραβείο Καινοτομίας

ΑρχικήΝέαΣυμπλήρωμα διατροφής με ελαιόλαδο και κάνναβη για την άνοια δημιούργησαν φοιτητές του ΕΚΠΑ - Βραβείο Καινοτομίας
spot_img

Οι ιδέες που διακρίθηκαν στον φοιτητικό διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας μεταπτυχιακών φοιτητών του ΕΚΠΑ.

Η ιδέα που αφορά τη δημιουργία συμπληρώματος διατροφής που συνδυάζει τη φαρμακολογική δράση των κανναβινοειδών και των πολυφαινολών του ελαιολάδου, για την ενίσχυση της γνωστικής λειτουργίας, της μνήμης και της συνολικής υγείας του εγκεφάλου, τα οποία θα απευθύνονται κυρίως σε ηλικιωμένους με ήπια γνωστική εξασθένιση ή ακόμη και με Αλτσχάιμερ κατέκτησε την πρώτη θέση στον δεύτερο φοιτητικό διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών(ΕΚΠΑ)στην κατηγορία των μεταπτυχιακών φοιτητών. Η ιδέα με το όνομα «OLEOCANNA-BRAIN» είναι του διδακτορικού φοιτητή στο Τμήμα Φαρμακευτικής Ευάγγελου Δαδιώτη που έλαβε και το βραβείο των 4.000 ευρώ. Το βραβείο στο νικητή, ο οποίος παρουσίασε διαδικτυακά την επιχειρηματική του ιδέα, απένειμε ο Βασίλης Κοράκης, M&A Principal της Pharmathen.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Κέντρο Αρχιμήδης, με τη συμμετοχή 8 επιχειρηματικών ομάδων, οι οποίες προκρίθηκαν μεταξύ 14 επιχειρηματικών ιδεών που υποβλήθηκαν στον διαγωνισμό, στην κατηγορία των μεταπτυχιακών φοιτητών. Οι επιχειρηματικές ιδέες που διαγωνίστηκαν στον τελικό εστίασαν στους τομείς της υγείας, της νέας τεχνολογίας με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη, του πολιτισμού, του αθλητισμού και της διαστημικής τεχνολογίας.

Δείτε ακόμη: Είναι το βοδινό λίπος μια πιο υγιεινή εναλλακτική στα σπορέλαια;

Τη δεύτερη θέση και το βραβείο των 3.000 ευρώ έλαβε η επιχειρηματική ιδέα με το όνομα Ropinex-N της διδακτορικής φοιτήτριας του Τμήματος Φαρμακευτικής, Ελμίνας-Μαρίνας Σαϊτάνη. Η ιδέα αφορά στην ανάπτυξη φαρμακευτικού σκευάσματος για την αντιμετώπιση της νόσου του Πάρκινσον. Το βραβείο στον δεύτερο νικητή απένειμε ο Κωνσταντίνος Ζανετόπουλος, Strategic Advisor, Head of CSR, Accenture Greece.

Την τρίτη θέση, μαζί με το βραβείο των 2.000 κατέλαβε η επιχειρηματική ομάδα με το όνομα SchoolSat. Τα μέλη της ομάδας αποτελούνται από τη διδακτορική φοιτήτρια στο Τμήμα Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Παρασκευή Κατσώνη, και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας Σπυρίδωνα Μακρή, Σοφία Παπαϊωάννου και Αλέξανδρο Παπαδόπουλο. Η ιδέα εστιάζει στην ανάπτυξη ενός εκπαιδευτικού μοντέλου μικροδορυφόρου, για την εισαγωγή των παιδιών στις έννοιες της αεροδιαστημικής. Το βραβείο στον τρίτο νικητή απένειμε η Σόνια Μουσαβερέ, Head of Communications & PGA, Bayer Hellas.

Ο καθηγητής Αριστείδης Σάμιτας, αντιπρύτανης Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΕΚΠΑ και επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Αρχιμήδης, στο πλαίσιο της ομιλίας του, υπογράμμισε «τη σημασία του φοιτητικού διαγωνισμού, ως ενός θεσμού που αποτελεί πυρήνα έμπνευσης και δημιουργικότητας για τη φοιτητική κοινότητα του ΕΚΠΑ, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη πρωτοποριακών ιδεών, αλλά και την απόκτηση δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για το σύγχρονο επαγγελματικό περιβάλλον, παράλληλα με την προαγωγή της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας».

Την εκδήλωση συντόνισε ο Νικόλαος Μυλωνάς, ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ, ακαδημαϊκός σύμβουλος του Κέντρου Αρχιμήδης και μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης του Διαγωνισμού, και παρευρέθηκαν, ως μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης, ο Δημήτρης Καινούργιος, καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΚΠΑ, η Σόνια Μουσαβερέ, Head of Communications & PGA, Bayer Hellas, ο Κωνσταντίνος Ζανετόπουλος, Strategic Advisor, Head of CSR, Accenture Greece, ο Βασίλης Κοράκης, M&A Principal, Pharmathen και ο Σπύρος Αρσένης, επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, NBG Business Seeds. Χορηγοί των βραβείων του 2ου Φοιτητικού Διαγωνισμού του ΕΚΠΑ είναι οι εταιρείες Accenture, Bayer Hellas και Pharmathen.

Αλ. Λιδωρίκης ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αποκαλύφθηκε μεγάλης κλίμακας απάτη στο Κυπριακό χαλλούμι ΠΟΠ

Κάτω από 5% η περιεκτικότητα σε αιγοπρόβειο γάλα - Χρησιμοποιούν εισαγόμενες σκόνες γάλακτος

Τα αγγούρια της θάλασσας μειώνουν τους όγκους καρκίνου – Συμπεράσματα πειραματικής μελέτης

Νέα επιστημονική μελέτη διαπιστώνει ότι τα αγγούρια της θάλασσας (ολοθούριοι) μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία καρκίνου.

Ζωύφια σε αλεύρι και ζυμαρικά: Το υλικό συσκευασίας που τα περιορίζει

Πονοκέφαλος στην αλευροβιομηχανία και τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων είναι η ικανότητα του λασιοδέρματος, Lasioderma serricorne, να προσβάλλει συσκευασμένα τρόφιμα όπως αλεύρι σίτου, δημητριακά και ζυμαρικά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο