Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
23.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κρασί: Διπλάσια η αξία όσων έχουν πώμα από φελλό

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΚρασί: Διπλάσια η αξία όσων έχουν πώμα από φελλό
spot_img

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια κρασιά, τα οποία σφραγίζονται με φυσικό πώμα από φελλό έχουν σημειώσει διπλάσια αύξηση σε σχέση με κρασιά που έχουν βιδωτά πώματα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Σύμφωνα με το Thedrinkbusiness, μια πρόσφατη έκθεση που ανατέθηκε από την Πορτογαλική Ένωση Φελλού (APCOR), σχετικά με δεδομένα που αναφέρει η Nielsen, ανέλυσε τα 1.500 κορυφαία αποθέματα κρασιού στο Ηνωμένο Βασίλειο και διαπίστωσε ότι οι τιμές των κρασιών με φυσικό φελλό συνεχίζουν να αυξάνονται σε σύγκριση με εκείνων που έχουν βιδωτό καπάκι.

Αναλυτικότερα, η τιμή των κρασιών με πώμα από φελλό πωλείται κατά μέσο όρο κατά 3,04 λίρες (περίπου 3,56 ευρώ) πιο ακριβά από την άλλη κατηγορία κρασιών, ενώ βάσει έρευνας, τα τελευταία τέσσερα χρόνια παρατηρείται αύξηση αξίας 29% για την πρώτη κατηγορία κρασιών έναντι αύξησης αξίας 10% για τη δεύτερη κατηγορία.

Η τιμή των κρασιών που σφραγίστηκαν με φυσικό φελλό αυξήθηκε από 7,05 λίρες (περίπου 8,2 ευρώ) κατά μέσο όρο το 2017 σε 9,13 λίρες (περίπου 10,7 ευρώ) το 2021. Αντίθετα, φέτος η μέση τιμή για μπουκάλια με βιδωτό καπάκι είναι 6,09 λίρες (περίπου 7,1 ευρώ), από 5,53 λίρες (περίπου 6,5 ευρώ) που ήταν το 2017.

«Παρουσιάζει πραγματικό ενδιαφέρον να βλέπεις  οι συναλλαγές των καταναλωτών να ακολουθούν ανοδική πορεία, όχι μόνο όσον αφορά τις πωλήσεις αξίας κρασιού, αλλά να παρατηρείται και ένα εγγενές ενδιαφέρον για την επιλογή κρασιών με σφραγισμένο φελλό ιδιαίτερα ανάμεσα στους millennials», δήλωσε ο João Rui Ferreira, Αντιπρόεδρος της Πορτογαλικής Ένωσης Φελλού (APCOR).

«Ως 100% ανανεώσιμο, 100% φυσικό και 100% ανακυκλώσιμο προϊόν, οι χρησιμοποιημένοι φελλοί κρασιού έχουν αποκτήσει μια δεύτερη ζωή σε διαστημικά σκάφη, σε προεδρικά δώρα (συμπεριλαμβανομένου ενός γιακά για τον σκύλο του Μπαράκ Ομπάμα) και όχι μόνο», πρόσθεσε.

«Τα φυσικά δάση από φελλό βελανιδιάς διαθέτουν, επίσης, μέρος της μεγαλύτερης βιοποικιλότητας και βιώσιμης γεωργίας στην Ευρώπη, συγκρατώντας ετησίως έως και 14 εκατομμύρια τόνους CO2. Είναι υπέροχο να βλέπεις τους καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου να ψηφίζουν με τα μετρητά στην τσέπη τους και οι πωλήσεις να φτάνουν σε υψηλό όλων των εποχών».

Η τιμή των λευκών κρασιών που κλείνουν με φυσικό φελλό έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση με την τιμή των κρασιών με βιδωτά καπάκια και έτσι, το 2017 η τιμή της πρώτης κατηγορίας αυξήθηκε κατά 36% συγκριτικά με αντίστοιχη αύξηση 13% της δεύτερης κατηγορίας την ιδια χρονιά.

Όσον αφορά τα κόκκινα κρασιά η διαφορά είναι αύξηση τιμής κατά 26% για τις φιάλες που χρησιμοποιούν φυσικό φελλό έναντι αύξηση τιμής κατά 13% για τα κρασιά που κλείνουν με τον εναλλακτικό τρόπο.

Από το 2020 η αξία των κρασιών των ΗΠΑ, που σφραγίζονται με φυσικό φελλό έχει αυξηθεί κατά 105%, ποσοστό που μεταφράζεται στο 19% του συνολικού αριθμού φιαλών, οι οποίες σφραγίζονται με φυσικό φελλό. Πρωτοπόρος σε αυτή την τάση είναι η Αργεντινή, η οποία αποτελεί το 40% των νέων κρασιών με φελλό παγκοσμίως, ακολουθούμενη από την Αυστραλία με 24% και τη Νότια Αφρική με ποσοστό 16%. Τέλος, τα κρασιά του παλιού κόσμου (Ευρώπη, Ασία, Αφρική)με φυσικό φελλό αποτελούν την κινητήρια δύναμη με μερίδιο αγοράς 81%.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα