Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
13.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Mukbang Ιnfluencers”: Η νέα διαδικτυακή τρέλα έγινε εργαλείο Marketing της βιομηχανίας τροφίμων

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / Τάσεις"Mukbang Ιnfluencers": Η νέα διαδικτυακή τρέλα έγινε εργαλείο Marketing της βιομηχανίας τροφίμων
spot_img

Tα mukbang είναι βίντεο ή live streaming ατόμων που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού μπροστά σε πολυπληθές κοινό.

Οι διαδικτυακές παραγωγές με Ιnfluencers που… σκάνε από το πολύ φαγητό, ενώπιον πολυπληθούς κοινού, γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς σε πλατφόρμες όπως το TikTok, το YouTube, το Twitch και το Κορεάτικο AfreecaTV. Πλέον σε πολλές περιπτώσεις τα mukbangs περιλαμβάνουν και στάδια προετοιμασίας του γεύματος.

- Advertisement -

Το παράξενο αυτό trend ξεκίνησε από τη Νότια Κορέα στα μέσα της δεκαετίας του 2000, εξ ου και η ονομασία που προέρχεται από τις κορεάτικες λέξεις για το «φαγητό» και τη «μετάδοση». Τα τελευταία χρόνια, η «τρέλα» του mukbang έχει κατακτήσει και τη Δύση, με τους πιο διάσημους YouTubers να τη δοκιμάζουν συγκεντρώνοντας εκατομμύρια views, και πολλούς χρήστες να είναι διατεθειμένοι ακόμα και να πληρώσουν σημαντικά ποσά, για να παρακολουθήσουν άλλα άτομα να τρώνε σε εξειδικευμένες πλατφόρμες. Μάλιστα η πανδημία εκτόξευσε περισσότερο την δημοφιλία των mukbang βίντεο.

Κορυφαίες εταιρείας τροφίμων παγκοσμίως εξετάζουν την ανερχόμενη δυναμική του φαινομένου των Mukbang Influencer. Ήδη υπάρχει προώθηση προϊόντων και εταιριών μέσω Mukbang παραγωγών, συνδυάζοντας την εικόνα και το σήμα των προϊόντων, την γλώσσα του σώματος, την ομιλία και τα γραπτά κείμενα κάτω από τα βίντεό τους.

Παραδείγματα έχουμε ήδη από την McDonalds, τα Burger Κing, την DOMINOS, κά. Το βασικό σημείο σκεπτικισμού πολλών εταιρειών για την χρήση Mukbang Influencers στο marketing plan τους, είναι η σύνδεσή της τάσεις και των προσώπων με την… ακραία διατροφή μια και οι περισσότεροι Mukbangers της πρώτης γενιάς έχουν γράψει πολλές ώρες στο διαδίκτυο με κακή και … υπερβολική διατροφή.

Το… μέλλον είναι εδώ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια – Σοκολάτες: Μετανάστευση βενζολίου, νιτρωδών και αμιδίων, από τη συσκευασία – Ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης

Μετανάστευση χημικών ενώσεων από συσκευασίες τροφίμων: Εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων και των επιπτώσεων στην υγεία

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα