Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
22.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Nestlé: Το νέο διατροφικό λογότυπο – οδηγός για ισορροπημένη κατανάλωση υδατανθράκων

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςNestlé: Το νέο διατροφικό λογότυπο - οδηγός για ισορροπημένη κατανάλωση υδατανθράκων
spot_img

Το είδος και η ποιότητα των υδατανθράκων είναι εξίσου σημαντικά με την ποσότητα εάν θέλει κάποιος να είναι σίγουρος ότι ακολουθεί μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή,

Οι υδατάνθρακες αποτελούν ουσιαστικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής και συνιστάται να εξασφαλίζουν από το 45% έως το 65% των ημερήσιων θερμίδων μας.

Οι βραδέως απορροφούμενοι υδατάνθρακες και οι άπεπτες ίνες, οι οποίες αποδεδειγμένα έχουν ευεργετική επίδραση στην υγεία του εντέρου και στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, συχνά λείπουν από δίαιτες, οι οποίες βασίζονται κυρίως σε εύπεπτα σάκχαρα και άμυλο.

Οι επιστήμονες της Nestlé, σε συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένους εμπειρογνώμονες από κορυφαία ιδρύματα, όπως το Πανεπιστήμιο Ταφτς στη Βοστώνη των ΗΠΑ, το Ερευνητικό Κέντρο Nutrition Research της Αυστραλίας και το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, ανέπτυξαν και επικύρωσαν ένα μοναδικό διατροφικό λογότυπο που θα αφορά την ποιότητα των υδατανθράκων.

Το λεγόμενο λογότυπο ισορροπίας Grainsmart αποτελείται από μια καθορισμένη αναλογία μεταξύ υδατανθράκων, ινών και σακχάρων, στοχεύοντας στον περιορισμό της ποσότητας των ελεύθερων σακχάρων και στην αύξηση της ποσότητας των ινών, κάτι που κατά συνέπεια βοηθά στη στροφή σε πιο υγιεινά προϊόντα και ισορροπημένη διατροφή.

Αυτή η αναλογία είναι 10:1:2 και υποδεικνύει ότι για κάθε 10 γραμμάρια συνολικών υδατανθράκων θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον 1 γραμμάριο φυτικών ινών και όχι περισσότερα από 2 γραμμάρια ελεύθερων σακχάρων κατά την ανάπτυξη ορισμένων προϊόντων, όπως τα δημητριακά.

Τα προϊόντα που πληρούν την αναλογία 10:1:2, μπορούν να περιλαμβάνουν το λογότυπο ισορροπίας Grainsmart επάνω στη συσκευασία τους. Η Nestlé έχει κυκλοφορήσει τα πρώτα προϊόντα με βάση το συγκεκριμένο λογότυπο σε αρκετές χώρες της Ευρώπης. Πρόκειται για μια σειρά προϊόντων χυλού με βαθμολογία «Α» στην Ευρώπη, σύμφωνα με το σύστημα διατροφικής αξιολόγησης, Nutri-Score, ενώ μέσα στο νέο έτος θα προστεθούν ακόμα περισσότερες χώρες.

Στόχος του λογότυπου ισορροπίας Grainsmart είναι η παροχή καλύτερης καθοδήγησης στους καταναλωτές σχετικά με το πώς να βελτιώσουν την ποιότητα των υδατανθράκων για μια ισορροπημένη διατροφή. Επιπλέον, θα βοηθήσει την ανάπτυξη νέων προϊόντων στο μέλλον, παρέχοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.

«Χάρη στο λογότυπο ισορροπίας Grainsmart, επιτυγχάνονται και οι δύο στόχοι, διασφαλίζοντας παράλληλα ένα νόστιμο προϊόν», επεσήμανε η Kim-Anne, Lê Bur, ειδικός σε θέματα διατροφής από τη Nestlé Research.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που πρωτοπορούμε σε αυτή τη μοναδική διατροφική ιδέα που υποστηρίζει προϊόντα με υψηλότερη διατροφική ποιότητα. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι καταναλωτές μπορούν να εμπιστεύονται τα προϊόντα που φέρουν το λογότυπο ισορροπίας Grainsmart ως υγιεινές επιλογές για τους ίδιους και την οικογένειά τους λόγω της σύνθεσής τους, η οποία έχει – από κοινού – αναπτυχθεί και επικυρωθεί από διεθνώς αναγνωρισμένους ειδικούς στη διατροφή», τόνισε με τη σειρά του ο Mayank Trivedi, επικεφαλής της Nestlé Strategic Business Unit Dairy.

Πηγή: FoodandDrinkTechnology

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πλαστικά καλαμάκια: Ποιος κοροϊδεύει ποιον; – Της Άννας Λεκατσά*

Επέμβαση διάσωσης του πλανήτη ξεκινώντας από τα πλαστικά καλάμια: "Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε..."

Ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών από απάτη τροφίμων – Περίπτωση χρήσης θειωδών στο κρέας

Διαχείριση κινδύνου παράνομης χρήσης θειωδών αλάτων σε παρασκευάσματα κρέατος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα