Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
18.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EntoMilk: Ήρθε και το παγωτό από έντομα!

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςEntoMilk: Ήρθε και το παγωτό από έντομα!
spot_img

Το EntoMilk αποτελεί ένα βιώσιμο και θρεπτικό γάλα από τα έντομα Black Soldier Fly. Πλέον κυκλοφορεί και σε…παγωτό!

Τα έντομα αποτελούν ήδη αρκετά μεγάλο κομμάτι της διατροφής σε πολλά μέρη του κόσμου, όπως για παράδειγμα σε πολλές Ασιατικές χώρες. Με όλο και περισσότερους ανθρώπους να ακολουθούν σταδιακά χορτοφαγικές και vegan δίαιτες, η βιομηχανία τροφίμων αναζητά διαρκώς νέες και εναλλακτικές πηγές πρωτεϊνών. Κάπως έτσι, τα έντομα έρχονται σταδιακά να γίνουν μέρος της δυτικής διατροφής. Πολλές εταιρείες έχουν ξεκινήσει να εισάγουν στην παραγωγή τους τρόφιμα με βάση τα έντομα, ακόμα και σνακ που μπορεί κανείς να αγοράσει από έναν αυτόματο πωλητή.

Παγωτό EntoΜilk από… έντομα

Βάσει αυτής της φιλοσοφίας δημιουργήθηκε και το EntoΜilk, ένα γάλα από έντομα, το οποίο αποτελεί μια εξαιρετικά υγιεινή, βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση στο ζωικό γάλα Πλέον, η Gourmet Grubb κυκλοφορεί ένα ακόμα πιο καινοτόμο προϊόν με βάση το γάλα εντόμων: ένα παγωτό από έντομα!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της επωνυμίας, το παγωτό εντόμων είναι σημαντικά υψηλότερο σε πρωτεΐνη από τα κανονικά γαλακτοκομικά. Επιπρόσθετα, το παγωτό EntoΜilk έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα, όπως σίδηρος, ψευδάργυρος και ασβέστιο, περιέχει υγιή λίπη και καθόλου υδατάνθρακες. Όλη η γλυκύτητά του προέρχεται από αγνό μέλι, σύμφωνα με την εταιρεία. Αποτελεί μια απλή καθαρή ετικέτα, με υγιεινά συστατικά και χωρίς συντηρητικά. Όσον αφορά στη γεύση του, δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τα υπόλοιπα παγωτά της αγοράς.

Οι προνύμφες Black Soldier Fly, από τις οποίες παράγονται το γάλα και το παγωτό EntoΜilk, μπορούν να εκτραφούν σε μεγάλη κλίμακα σε αστικά περιβάλλοντα και δεν καταλαμβάνουν σχεδόν καθόλου φυσικό χώρο σε σύγκριση με τα ζώα, ενώ απαιτούν και πολύ λίγη τροφή. Αυτά τα έντομα δεν παράγουν αέρια θερμοκηπίου όπως τα τυπικά αγροτικά ζώα, τα οποία ευθύνονται για περισσότερο από το 60% των ανθρωπογενών αερίων του θερμοκηπίου. Επιπλέον, ο χρόνος που απαιτείται για την εκτροφή αυτών των εντόμων μετριέται σε ημέρες, όχι σε μήνες ή χρόνια όπως άλλα γαλακτοκομικά ή εναλλακτικά γαλακτοκομικά προϊόντα.

Γιατί τα έντομα είναι μια καλή λύση για τη διατροφή και το περιβάλλον

 Τα βρώσιμα έντομα είναι μια πιο βιώσιμη πηγή πρωτεΐνης από τα ζωικά προϊόντα όπως το κρέας και τα γαλακτοκομικά, επειδή απαιτούν λιγότερη γη και παράγουν χαμηλότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Ενδεικτικά, χρειάζονται 20 κιλά τροφής για να παραχθεί ένα κιλό πρωτεΐνης από μια αγελάδα. Αλλά με τα έντομα, χρειάζονται μόνο 1,7 κιλά ενώ παράλληλα απαιτούν λιγότερο νερό και διαθέτουν ταχύτερο κύκλο αναπαραγωγής από τα συμβατικά ζώα, όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως. Έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι τα έντομα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) εισάγει διαρκώς κανονισμούς για τα τρόφιμα που ταξινομούν τα έντομα ως νέα τροφή.

Στο ίδιο ερώτημα, η EntoMilk δίνει μια εξίσου καλή απάντηση:  «Για να τροφοδοτήσουμε τους αστικούς κόμβους του μέλλοντος».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα