Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα έντονα χρώματα καθοδηγούν τις τάσεις των συστατικών του 2024 της ADM

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΤα έντονα χρώματα καθοδηγούν τις τάσεις των συστατικών του 2024 της ADM
spot_img

Αύξηση του ενδιαφέροντος για αυθεντικές γεύσεις.

    Τα έντονα χρώματα και γεύσεις μαζί με την επιθυμία για προσιτές τιμές και ευεξία, πρόκειται να οδηγήσουν νέα προϊόντα στον χώρο των τροφίμων και ποτών το 2024, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση πρόβλεψης της τάσης συστατικών, του ADM. Ο γίγαντας συστατικών ADM τόνισε επίσης ότι η αισθητική σε σχήμα AI και οι “viral” τάσεις των τροφίμων θα συνεχίσουν να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στις γεύσεις. 

   Οι υψηλότερες τιμές στα ράφια των παντοπωλείων έχουν δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην οικονομική προσιτότητα για τους καταναλωτές. Ενώ ο πληθωρισμός μειώθηκε κάπως το 2023, οι τιμές των τροφίμων στα σπίτια αυξήθηκαν κατά 2,4% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Bureau of Labor Statistics. Η έκθεση ανέφερε ότι η άνοδος των προϊόντων υψηλής ποιότητας ιδιωτικής ετικέτας δίνει στους καταναλωτές την ευκαιρία να επιδοθούν σε τρόφιμα που διαφορετικά θα ήταν πολύ ακριβά. Η μετάβαση από τα συνθετικά στα φυσικά χρώματα μπορεί να βοηθήσει τα τρόφιμα να μιμηθούν «αυθεντικές» γεύσεις και γεύσεις σε νέες μορφές, είπε η ADM.

   Οι εταιρίες τροφίμων μπορούν να σηματοδοτήσουν τις ιδιότητες ευεξίας στα προϊόντα τους χρησιμοποιώντας χρώματα όπως το πράσινο φιστικί και το λουλουδάτο ροζ, μαζί με την εφαρμογή συστατικών που είναι καλύτερα για τον καταναλωτή, σύμφωνα με την έκθεση. Αυτό περιλαμβάνει τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στην υγεία του εντέρου.

   Η ADM είπε ότι το ενδιαφέρον για τη διατροφή, καθώς και οι οικονομικοί παράγοντες, δημιουργούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για «αυθεντικές» και φυσικές γεύσεις, όπως οι ασιατικές και μεσογειακές γεύσεις όπως το yuzu. Τα έντονα χρώματα, είπε, δίνουν επίσης στους παρασκευαστές την ευκαιρία να σηματοδοτήσουν την υγεία και τη λειτουργικότητα των προϊόντων. Τα μη συμβατικά χρώματα και γεύσεις δίνουν σε όσους εργάζονται σε προϊόντα τροφίμων και ποτών την ευκαιρία να εκπλήξουν τους καταναλωτές που αναζητούν πιο μοναδικές αισθήσεις, σύμφωνα με την έκθεση. Αυτά περιλαμβάνουν τολμηρό κόκκινο, γήινο πράσινο, πλούσιο μωβ και ζωηρό ροζ χρωματικές παλέτες.

https://www.fooddive.com/news/bold-colors-aesthetics-adm-ingredient-trends-2024-wellness/697810/

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο