Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ζαχαροπλαστική: Οι κορυφαίες τάσεις στα χρώματα το 2023

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΖαχαροπλαστική: Οι κορυφαίες τάσεις στα χρώματα το 2023
spot_img

Από τη “νεονοσταλγία” μέχρι το σκούρο κυανό και από τη βιωσιμότητα μέχρι τις πρόσθετες βιταμίνες.

Η Γερμανική εταιρεία παραγωγής χρωμάτων τροφίμων Exberry by GNT, δημοσίευσε έρευνα σχετικά με τις τελευταίες τάσεις στα χρώματα για το 2023 και ποιους παράγοντες καθοδηγούνται. Σύμφωνα με την έρευνα:

-Οι καταναλωτές στρέφονται σε αγαπημένα παλιά χρώματα ( απαλά παστέλ και έντονα ροζ) μία τάση που αναφέρεται ως «νεονοσταλγία».

-Στροφή στη βιωσιμότητα: Μεταξύ των παγκόσμιων καταναλωτών ζαχαροπλαστικής, το 84% λέει ότι οι ισχυρισμοί βιωσιμότητας είναι σημαντικοί όταν επιλέγουν προϊόντα. Είναι η εποχή του λεγόμενου «υγιούς ηδονισμού».  Πρόκειται για παγκόσμια αύξηση της ζήτησης για εντυπωσιακά προϊόντα με ψυχεδελικούς χρωματισμούς συνδυασμούς.

-Ένας βασικός αντίκτυπος της πανδημίας είναι ότι οι καταναλωτές έχουν γίνει περισσότερο ευαισθητοποιημένοι για την υγεία τους, ακόμη και με τις γλυκές λιχουδιές. Με το 66% να θέλει να βελτιώσει την ανοσία του το 2023, επιλέγει ολοένα και περισσότερο προϊόντα με λειτουργικούς ισχυρισμούς υγείας και πρόσθετες βιταμίνες.

-Τέλος οι καταναλωτές δείχνουν προτίμηση και σε σκούρες και βαθιές αποχρώσεις όπως το μωβ και οι σκούρες αποχρώσεις του κυανού.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο