Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023
26.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ζαχαροπλαστική: Οι κορυφαίες τάσεις στα χρώματα το 2023

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΖαχαροπλαστική: Οι κορυφαίες τάσεις στα χρώματα το 2023
spot_img

Από τη “νεονοσταλγία” μέχρι το σκούρο κυανό και από τη βιωσιμότητα μέχρι τις πρόσθετες βιταμίνες.

Η Γερμανική εταιρεία παραγωγής χρωμάτων τροφίμων Exberry by GNT, δημοσίευσε έρευνα σχετικά με τις τελευταίες τάσεις στα χρώματα για το 2023 και ποιους παράγοντες καθοδηγούνται. Σύμφωνα με την έρευνα:

-Οι καταναλωτές στρέφονται σε αγαπημένα παλιά χρώματα ( απαλά παστέλ και έντονα ροζ) μία τάση που αναφέρεται ως «νεονοσταλγία».

-Στροφή στη βιωσιμότητα: Μεταξύ των παγκόσμιων καταναλωτών ζαχαροπλαστικής, το 84% λέει ότι οι ισχυρισμοί βιωσιμότητας είναι σημαντικοί όταν επιλέγουν προϊόντα. Είναι η εποχή του λεγόμενου «υγιούς ηδονισμού».  Πρόκειται για παγκόσμια αύξηση της ζήτησης για εντυπωσιακά προϊόντα με ψυχεδελικούς χρωματισμούς συνδυασμούς.

-Ένας βασικός αντίκτυπος της πανδημίας είναι ότι οι καταναλωτές έχουν γίνει περισσότερο ευαισθητοποιημένοι για την υγεία τους, ακόμη και με τις γλυκές λιχουδιές. Με το 66% να θέλει να βελτιώσει την ανοσία του το 2023, επιλέγει ολοένα και περισσότερο προϊόντα με λειτουργικούς ισχυρισμούς υγείας και πρόσθετες βιταμίνες.

-Τέλος οι καταναλωτές δείχνουν προτίμηση και σε σκούρες και βαθιές αποχρώσεις όπως το μωβ και οι σκούρες αποχρώσεις του κυανού.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ακτινοβόληση Τροφίμων: Τι ισχύει στην ΕΕ – Γιατί η βιομηχανία αντιστέκεται

Παρά την επίσημη έγκριση των Αρχών και τις διαβεβαιώσεις περί ασφάλειας η χρήση της ακτινοβόλησης τροφίμων παραμένει περιορισμένη.

Ποιο είδος ψωμιού βοηθά στην απώλεια βάρους – Επιστημονική μελέτη

Η επίδραση της κατανάλωσης ψωμιού με χαμηλή απελευθέρωση ινσουλίνης, στην ανάπτυξη βάρους — Μια πραγματική τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή.

ΕΦΕΤ: Το μεγάλο λάθος του κρεοπωλείου που ευθύνεται για τις δεκάδες δηλητηριάσεις στη Λάρισα

Το πόρισμα του ΕΦΕΤ για το κρεοπωλείο που προκάλεσε δεκάδες τροφικές δηλητηριάσεις την Κυριακή του Πάσχα.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα