ΑρχικήΝέαΚαλλιέργεια πεπονιών με «χάδια» και κλασική μουσική

Καλλιέργεια πεπονιών με «χάδια» και κλασική μουσική

cibum team

Τρείς αγρότες στη Μαλαισία, μετά από δέκα χρόνια προσπαθειών  ισχυρίζονται ότι βρήκαν τον τρόπο και τη σωστή σύνθεση θρεπτικών ουσιών και θεραπειών για να καλλιεργήσουν με επιτυχία ιαπωνικά μουμύλια, ένα από τα πιο ακριβά φρούτα στον κόσμο.

Οι αγρότες της μαλαισιανής εταιρείας Mono Premium Melon τρίβουν τακτικά τα πεπόνια με ένα μαλακό πανί ή γάντι, μια πρακτική που ονομάζεται «tama-fuki», λέγοντας ότι ενισχύουν τη γεύση τους και παίζουν κλασική μουσική σε ηχεία στα θερμοκήπια, η οποία πιστεύεται ότι τονώνει την ανάπτυξη.

- Advertisement -

“Κάθε ιαπωνικό πεπόνι που βλέπετε στο αγρόκτημά μας είναι σχεδόν σαν ένα έργο τέχνης”, δήλωσε ο Seh Cheng Siang, διευθυντής και συνιδρυτής της Mono, στο αγρόκτημα της εταιρείας στη διοικητική πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Putrajaya

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελληνικά κοτόπουλα: Πάνω από 4 στα 10 δείγματα θετικά σε Salmonella και σχεδόν 6 στα 10 σε Campylobacter – Μελέτη ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ σε 233 κοτόπουλα βρήκε Salmonella στο 42,5% και Campylobacter στο 57,5% των δειγμάτων. Τι έδειξαν οι αναλύσεις.

Γαύρος και σαρδέλα στην Ελληνική αγορά: Πόσο πληρώνεται ο αλιέας και πόσο πληρώνει ο καταναλωτής – Έρευνα

Νέα μελέτη φωτίζει τις τιμές πρώτης πώλησης – Στα 1,86 ευρώ ο γαύρος έναντι 5,30 ευρώ στη λιανική.

Ελλάδα: Έξι έφηβοι με συμπτώματα δηλητηρίασης στο Νοσοκομείο Κατερίνης – Είχαν φάει σάντουιτς με κοτόπουλο

Με ελικόπτερο απομακρύνθηκαν οι έξι μαθητές από την Πετρόστρουγκα του Ολύμπου και στη συνέχεια παραλήφθηκαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.