Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καρπούζι χωρίς κουκούτσια… γίνεται;

ΑρχικήΝέαΚαρπούζι χωρίς κουκούτσια... γίνεται;
spot_img

Σύντομα θα κυκλοφορήσει η πρώτη παρτίδα καρπούζια χωρίς κουκούτσια για IG Melons, τα οποία καλλιεργούνται στην Ινδία.

Το καρπούζι είναι ίσως το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο, όχι μόνο για τη γλυκιά γεύση του, αλλά και για τη δροσιά και την ενυδάτωση που προσφέρει, χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητα του σε νερό. Ωστόσο, υπάρχει ένα αρκετά “εκνευριστικό” για πολλούς χαρακτηριστικό των καρπουζιών: τα κουκούτσια.

Για να μπορέσει να διατηρήσει τα θετικά του καρπουζιού, με όσο το δυνατόν λιγότερα από τα αρνητικά τους, η θυγατρική της IG International, IG Melons, αποφάσισε να ξεφορτωθεί τα κουκούτσια. Έτσι, πρόσφατα, συγκέντρωσε την πρώτη της παρτίδα καρπουζιών χωρίς κουκούτσια, που καλλιεργούνται στην Ινδία.

Σύμφωνα με τον Tarun Arora, διευθυντής της IG International, είπε ότι η ποικιλία καλλιεργείται σε 100 στρέμματα γης στο Solapur της Μαχαράστρα της Ινδίας, αναφέρει ο ιστότοπος fruitnet. Συνεχίζοντας στη δήλωση του, ο Arora κάνει λόγο για τους στόχους της IG Melon “να επενδύσει στην έρευνα και ανάπτυξη τέτοιων πολυμήχανων και απολαυστικών καινοτομιών φρούτων στην οικογένεια του πεπονιού”. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο