Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απίστευτο! Η ανώτερη εκπαίδευση προστατεύει το έντερο

ΑρχικήΟικιακάΑπίστευτο! Η ανώτερη εκπαίδευση προστατεύει το έντερο
spot_img

Η καλύτερη εκπαίδευση έχει ισχυρή γενετική συσχέτιση και προστατευτική αιτιολογική συσχέτιση με αρκετές εντερικές διαταραχές.

Τα υψηλά επίπεδα εκπαίδευσης προστατεύουν από διαταραχές στη λειτουργία του εντέρου. Αυτό διαπίστωσε έρευνα του Πανεπιστημίου Edith Cowan (ECU) που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Molecular Sciences .

Αυτή η μεγάλης κλίμακας μελέτη εξέτασε τις γενετικές πληροφορίες περισσότερων από 766.000 ατόμων, με έμφαση στην νόσο Αλστχάιμερ (AD), σε σχέση με τα γνωστικά χαρακτηριστικά και τις διαταραχές του εντέρου, όπως η νόσος του πεπτικού έλκους (PUD), η γαστρίτιδα-δωδεκαδακτυλίτιδα, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (GERD), το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, εκκολπωμάτωση και φλεγμονώδη νόσο του εντέρου (IBD).

 Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα υψηλότερα επίπεδα εκπαίδευσης και γνωστικής λειτουργίας μείωσαν τον κίνδυνο εντερικών διαταραχών. Είναι ενδιαφέρον ότι τα υψηλότερα επίπεδα εκπαίδευσης, που προστατεύουν από διαταραχές του εντέρου ίσχυαν για όλες τις διαταραχές που εξετάστηκαν στη μελέτη, με εξαίρεση τη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου.

Τα αποτελέσματα υποστηρίζουν την εκπαίδευση ως μια πιθανή οδό για τη μείωση του κινδύνου εντερικών διαταραχών. «Τα αποτελέσματα υποστηρίζουν την εκπαίδευση ως μια πιθανή οδό για τη μείωση του κινδύνου εντερικών διαταραχών, με την ενθάρρυνση, για παράδειγμα, του ανώτερου μορφωτικού επιπέδου ή πιθανή αύξηση της διάρκειας του σχολείου», είπε ο επικεφαλής ερευνητής Δρ Emmanuel Adewuyi.

Ως εκ τούτου, οι προσπάθειες πολιτικής που στοχεύουν στην αύξηση του μορφωτικού επιπέδου ή της γνωστικής κατάρτισης μπορεί να συμβάλουν σε υψηλότερο επίπεδο νοημοσύνης, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου του μειωμένου κινδύνου διαταραχών του εντέρου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανακάλυψη: Βρέθηκε η σούπερ λευκή χρωστική που θα αντικαταστήσει το διοξείδιο του τιτανίου από το… «Finding Nemo»

Ουσία της γαρίδας Pacific Cleaner, γνωστή και ως Jacques από την ταινία με το ψαράκι Nemo αντικαθιστά το Ε171 λύνοντας τα χέρια της βιομηχανίας.

Κίνδυνος ξηρασίας στην Ελλάδα – Ιδρύεται ομάδα κινδύνου από το ΥΠΑΑΤ

Η ομάδα ad hoc θα εξετάσει τον κίνδυνο ξηρασίας και τις επιπτώσεις στην Ελληνική γεωργική παραγωγή.

Τα αυτοκόλλητα βραβείων αυξάνουν τις πωλήσεις στο τυρί! Επιστημονική έρευνα

Οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερο για επισημάνσεις βραβείου.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα