Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023
1.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καταναλωτής: Η γεύση κερδίζει τους δισταγμούς απέναντι στους ΓΤΟ

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΚαταναλωτής: Η γεύση κερδίζει τους δισταγμούς απέναντι στους ΓΤΟ
spot_img

Τελευταίο κριτήριο για την επιλογή σταφυλιών ήταν ο τρόπος παραγωγής τους – Την “πρωτιά κατέλαβαν γεύση, εμφάνιση και φυτοφάρμακα.

Η γεύση κερδίζει τον δισταγμό των καταναλωτών απέναντι στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα (ΓΤΟ) όπως δείχνει έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLOS One.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.800 άνθρωποι οι οποίοι δοκίμασαν ΓΤΟ σταφύλια. Η πλειοψηφία είπε πως την ενδιαφέρει περισσότερο η γεύση. Ακολουθεί η εμφάνιση, στη συνέχεια η παρουσία φυτοφαρμάκων και τελευταίος είναι ο τρόπος παραγωγής τους.

Τα ευρήματα της μελέτης έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς όσοι γνώριζαν λεπτομέρειες για το τι σημαίνει γονιδιακή επεξεργασία ήταν και αυτοί που επέλεξαν ως πρώτο κριτήριο για την επιλογή σταφυλιών, την γεύση. Η ομάδα που απέρριψε πιο έντονα τη γονιδιακή επεξεργασία, περίπου το 16% των ερωτηθέντων, γνώριζε τα λιγότερα για την τεχνολογία και είχε ελάχιστη εμπιστοσύνη σε οποιαδήποτε πηγή πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των επιστημόνων, της κυβέρνησης και των μέσων ενημέρωσης. 

Η γενετική μηχανική, που μερικές φορές ονομάζεται επίσης γενετική τροποποίηση, είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει το συνδυασμό γονιδίων από διαφορετικά είδη που δεν θα εμφανίζονταν φυσικά. Και οι δύο τεχνολογίες θεωρούνται ασφαλείς από τους επιστήμονες, αλλά υπάρχει σημαντικό στίγμα γύρω από τη γενετική μηχανική και η πώληση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών απαγορεύεται σε ορισμένες χώρες.

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσα φυτοφάρμακα έχει το Ελληνικό μέλι; Επιστημονική μελέτη του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου 

Τι έδειξε μελέτη Ελλήνων επιστημόνων για την παρουσία φυτοφαρμάκων σε δείγματα ελληνικού μελιού και για το πόσο επικίνδυνα είναι για την υγεία των καταναλωτών.

Kinder: Ο ισχυρισμός υγείας «βοηθά στην ανάπτυξη» που απέρριψε η EFSA

Η Ferrero προσπάθησε να εξασφαλίσει ισχυρισμό υγείας για τα παιδιά, με μελέτες που δεν είχαν σχέση με την ανάπτυξη των παιδιών!

Κλειστά αύριο καταστήματα και απαγόρευση ντελίβερι σε βόρεια και βορειοανατολική Αττική- Σημερινές εικόνες διανομέων στο χιόνι κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Κλειστά αύριο τα καταστήματα στην βόρεια και βορειοανατολική Αττική και απαγορεύονται μετά τις 18.00 οι υπηρεσίες delivery ή courier στις ίδιες περιοχές. Συνεχίζουν σήμερα τις παραδόσεις φαγητού πολλές επιχειρήσεις, ακόμα και σε περιοχές με πολύ χιόνι.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα