Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Alpha-gal: Σπάνια αλλεργία στο κρέας προκαλεί τσίμπημα από τσιμπούρι 

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςAlpha-gal: Σπάνια αλλεργία στο κρέας προκαλεί τσίμπημα από τσιμπούρι 
spot_img

Κίνδυνος εξάπλωσης λόγω της κλιματικής αλλαγής.

   Σε συναγερμό οι επιστημονικοί κύκλοι για την δυνητικά απειλητική για την υγεία αλλεργία στο κρέας που μπορεί να προκαλέσει τσίμπημα από τσιμπούρι. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από τα Κέντρα Ελέγχου και πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τα κρούσματα του συνδρόμου Alpha Gal όλο ένα και αυξάνονται, ενώ έχουν ήδη επηρεαστεί περισσότεροι από 450.000 Αμερικανοί.

   Έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 110.000 ύποπτες περιπτώσεις από το 2010, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί ζουν επί του παρόντος με την πάθηση χωρίς διάγνωση.

    Εάν ένα άτομο έχει σύνδρομο Alpha Gal, παρουσιάζει πιθανώς απειλητική για την υγεία αλλεργική αντίδραση μετά από την κατανάλωση κρέατος από θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένου του βοείου, του χοιρινού, του ελαφιού, του αρνιού και του κουνελιού. Το ίδιο ισχύει για κάθε προϊόν που παρασκευάζεται από θηλαστικά, όπως το γάλα και η ζελατίνη. Το σύνδρομο Alpha-gal δεν προκαλείται από πουλερικά, θαλασσινά ή ερπετά.

Το φάσμα των συμπτωμάτων είναι τεράστιο, μεταξύ αυτών η κνίδωση, η καούρα, η ναυτία ή ο εμετός, η διάρροια, η πτώση της αρτηριακής πίεσης, η ζάλη, ο έντονος πόνος στο στομάχι, ακόμη και η αναφυλαξία. Η ασυνέπεια στις αλλεργικές αντιδράσεις ωστόσο, είναι μόνο ένα μέρος αυτού που κάνει το σύνδρομο τόσο δύσκολο να αναγνωριστεί. Μια έρευνα του CDC σε παρόχους υγειονομικής περίθαλψης διαπίστωσε ότι το 78% των συμμετεχόντων κλινικών ιατρών είχαν ελάχιστη έως καθόλου γνώση της πάθησης. Και σχεδόν οι μισοί από τους επαγγελματίες υγείας που ήταν εξοικειωμένοι με το σύνδρομο δεν ήξεραν πώς να το διαγνώσουν σωστά.

   Τα κρούσματα προς το παρόν είναι περισσότερο διαδεδομένα στις νότιες, μεσοδυτικές και μεσοατλαντικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, οι ειδική προειδοποιούν πως μια πιθανή εξάπλωση μπορεί να ευοδωθεί από την κλιματική αλλαγή.Τα στοιχεία μέχρι στιγμής δείχνουν ότι το τσιμπούρι μοναχικού αστεριού είναι ο κύριος φορέας της πάθησης, αλλά το CDC δεν έχει αποκλείσει ακόμα άλλες πιθανές πηγές.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν γνωστές θεραπείες για το σύνδρομο, ως εκ τούτου, οι ειδικοί συνιστούν να μείνετε μακριά από χλοώδεις, θαμνώδεις και δασώδεις περιοχές και να χρησιμοποιείτε εντομοαπωθητικά ώστε να αποφύγετε την επαφή με κάποιο τσιμπούρι. 

https://www.cdc.gov/ticks/alpha-gal/index.html

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο