Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστίαση: Οι μεγάλες μερίδες ευθύνονται για τη σπατάλη τροφίμων – Οι πελάτες απορρίπτουν περισσότερο πατάτες και λαχανικά

ΑρχικήΝέαΕστίαση: Οι μεγάλες μερίδες ευθύνονται για τη σπατάλη τροφίμων - Οι πελάτες απορρίπτουν περισσότερο πατάτες και λαχανικά
spot_img

Το 48% των καταναλωτών συμβάλουν στην σπατάλη τροφίμων όταν τρώνε έξω εξαιτίας των μεγάλων μερίδων – Απορρίπτουν το 15% των γευμάτων.

Προκειμένου να καταπολεμήσουμε τη σπατάλη τροφίμων, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να απορρίπτουν φαγητό. Η έκθεση της ΜΚΟ ενάντια στην κλιματική αλλαγή,WRAP, με τίτλο Citizen Food Waste Attitudes and Behaviors Out of Home προσπάθησε να αποτυπώσει τους λόγους που οδηγούν στη σπατάλη φαγητού εκτός σπιτιού, δηλαδή σε βιομηχανίες φιλοξενίας και υπηρεσιών τροφίμων. Η έρευνα περιελάμβανε 4.006 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, περίπου οι μισοί συμμετέχοντες (48%) δήλωσαν πως πολύ από το φαγητό τους πήγαινε χαμένο, επειδή οι μερίδες στα εστιατόρια ήταν πολύ μεγάλες. Αυτό με τη σειρά του οδήγησε σε ένα αποτέλεσμα 15% κυρίως πιάτων που πετάγονται στα σκουπίδια. Επιπλέον, το 22% θεωρεί τις μερίδες υπερβολικές σε μέγεθος.

Τι πετάνε, όμως, περισσότερο οι καταναλωτές; Η έρευνα έδειξε πως τα πιο συνήθη απορριπτόμενα φαγητά είναι τηγανητές πατάτες (25%), σαλάτες/λαχανοσαλάτα (15%), λαχανικά (12%), ενώ τα ζυμαρικά βρίσκονταν μόλις στο 6%.

Όσον αφορά στη συχνότητα που τρώνε έξω, οι συμμετέχοντες απάντησαν πως βγαίνουν για φαγητό κατά μέσο όρο 5,2 φορές το μήνα, λιγότερο από την προηγούμενη έρευνα (5,6 φορές)- λόγω οικονομικών δυσχερειών- αλλά περισσότερο από το lockdown. Αλλά μια μεγάλη πλειοψηφία (63%) ανησυχούν αρκετά για τη σπατάλη τροφίμων, παρόλο που τα κίνητρά τους ήταν κυρίως οικονομικά και όχι περιβαλλοντικά.

Η Catherine David, διευθύντρια επιχειρηματικής συνεργασίας και αλλαγής του WRAP, δήλωσε πως φανερά ορισμένοι καταναλωτές θα ήθελαν περισσότερες επιλογές στο μέγεθος της μερίδας. Στην πραγματικότητα, το 51% δήλωσε πως θα ήθελε περισσότερες επιλογές στο μέγεθος της μερίδας, ενώ το 45% θα ήθελε τη δυνατότητα να πάρει τα υπολείμματα στο σπίτι.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο