Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εξερευνήστε τα Εποχιακά Φρούτα και Λαχανικά στην Ευρώπη

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΕξερευνήστε τα Εποχιακά Φρούτα και Λαχανικά στην Ευρώπη
spot_img

Πότε είναι τα φρούτα και τα λαχανικά στην εποχή τους σε όλη την Ευρώπη; Η EUFIC έχει δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό εργαλείο για να εξερευνήσετε και να ακολουθήσετε μια πιο βιώσιμη διατροφή.

Στο χάρτη που έχει δημιουργήσει η EUFIC μπορείτε να δείτε τις έξι κλιματικές περιοχές της Ευρώπης. Κάθε κλιματική περιοχή αντιπροσωπεύει τις μέσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Καθώς οι διαφορετικοί τύποι φρούτων και λαχανικών αναπτύσσονται καλύτερα σε διαφορετικά κλίματα, θα δείτε ότι ορισμένα φρούτα και λαχανικά είναι στην εποχή τους σε ορισμένες χώρες, ενώ σε άλλες δεν είναι.

Πηγή: EUFIC

Μια σύντομη αναζήτηση για τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά στην Ελλάδα για τον τρέχοντα μήνα, τον Φεβρουάριο, έχει ως αποτέλεσμα 10 είδη λαχανικών μεταξύ των οποίων η αγκινάρα, το λάχανο και το πράσο, ενώ για τα φρούτα η φόρμα δίνει 5 αποτελέσματα, στα οποία φυσικά συμπεριλαμβάνονται το μανταρίνι και το πορτοκάλι.

Για να δείτε τη συγκεκριμένη φόρμα αναζήτησης και να εξερευνήσετε την εποχικότητα των φρούτων και λαχανικών στην Ευρώπη πατήστε εδώ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο