Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί στη συσκευασία με τις πολύχρωμες πιπεριές δεν υπάρχει ποτέ πράσινη;

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτήςΓιατί στη συσκευασία με τις πολύχρωμες πιπεριές δεν υπάρχει ποτέ πράσινη;
spot_img

Γνωρίζατε ότι υπάρχει αρσενική και θηλυκή πιπεριά;  

   Σίγουρα έχετε βρεθεί στο μανάβικο του σούπερ μάρκετ, έχετε πάει να αγοράσει πιπεριές και έχετε δει τη συσκευασία με τις τρεις πολύχρωμες πιπεριές. Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ γιατί στη συσκευασία υπάρχει πάντα κόκκινη, κίτρινη και πορτοκαλί αλλά ποτέ πράσινη;

   Σύμφωνα με το EatingWell ο λόγος πίσω από την επιλογή των χρωμάτων, αντιπροσωπεύεται απο δυο φράσεις, 1ον “ακολουθήστε τα χρήματα” και 2ον “ο σεφ ξέρει καλύτερα”.

  Όσον αφορά το πρώτο, σύμφωνα με τον Robert Schueller, ειδικό σε παραγωγή στο Melissa’s Produce, η πράσινη είναι το πιο κοινό χρώμα πιπεριάς και είναι και η πιο φθηνή. “Η πράσινη ποικιλία πιπεριών είναι 40% φθηνότερη κατά μέσο όρο”, εξηγεί. “Έτσι, η τοποθέτηση μιας πολύ φθηνότερης πιπεριάς σε μια σφραγισμένη συσκευασία με πιο ακριβές κόκκινες, κίτρινες και πορτοκαλί πιπεριές δίνει στους πελάτες την αίσθηση ότι δεν έχουν καλή προσφορά. Μπορείτε να αγοράσετε τα πράσινα χύμα και να πληρώσετε λιγότερα συνολικά”, λέει ο Schueller. Όπως λειτουργεί η παγκόσμια οικονομία, έτσι και με τις πιπεριές, οι πελάτες θέλουν να αισθάνονται πως υπάρχουν επίπεδα στις τιμές που θεωρητικά αντιπροσωπεύουν την ποιότητα.

   Ο Schueller τεκμηριώνει την άποψη του και με τα σχόλια των πελατών. “Εδώ, στο Melissa’s Produce, βάζαμε τις πιπεριές μας σε πακέτα που ονομάζαμε “track stop” με κόκκινο, πράσινο και κίτρινο, αλλά οι καταναλωτές απωθήθηκαν. Είχαμε κλήσεις και email, Έτσι, αναδιαμορφώσαμε τα πακέτα μας ώστε να περιλαμβάνουν μόνο κόκκινο, κίτρινο και πορτοκαλί”, είπε.

   Όσον τον δεύτερο λόγο “ο σεφ ξέρει καλύτερα”, οι κόκκινες, κίτρινες και πορτοκαλί πιπεριές ανήκουν σε μια κατηγορία με πιο γλυκιά γεύση από τις πράσινες. Σε γενικές γραμμές μια συνταγή για μαγειρεμένες πιπεριές, εξυπηρετούν οι πράσινες. “Τείνουν να θεωρούνται ως καλύτερη επιλογή για μαγείρεμα”, λέει ο Schueller. Αλλά για ωμές επιλογές, πολλοί προτιμούν τη γλυκύτητα που μπορούν να βρουν σε άλλες ποικιλίες.

   Ο Schueller μοιράστηκε επίσης 4 fun- facts για τις πιπεριές.

1. Οι πιπεριές βοτανικά θεωρούνται φρούτα, λόγω των εσωτερικών τους σπόρων, ωστόσο τα συγκαταλέγουμε στα λαχανικά γιατί συνοδεύουν αλμυρές συνταγές.

2. Μπορείτε να καταλάβετε ποιες πιπεριές είναι αρσενικές και θηλυκές κοιτάζοντας απλά το εξωτερικό. “Τα αρσενικά έχουν τρεις λοβούς και τα θηλυκά έχουν τέσσερις, μερικές φορές πέντε”, λέει ο Schueller. “Οι θηλυκές παράγουν περισσότερους σπόρους και αυτό τείνει να τις κάνει λιγότερο γλυκές. Επομένως, αν σας αρέσουν οι πιο γλυκές πιπεριές, ψάξτε για λιγότερους λοβούς”.

3. Οι πιπεριές που ονομάζουμε πιπεριές τσίλι, έχουν όλες πικάντικη γεύση, μετρημένη σε μονάδες Scoville από ήπιες έως πολύ πικάντικες. Αλλά οι πιπεριές καμπάνα δεν έχουν καθόλου θερμότητα, και κατέληξαν να ονομαστούν έτσι επειδή α) δεν είναι πιπεριές τσίλι και β) έχουν σχήμα καμπάνας.

4. Όλες οι πιπεριές αρχικά είναι πράσινες και μετά αλλάζουν χρώμα καθώς ωριμάζουν. Ακόμη και οι πράσινες πιπεριές όπως το Emerald Giants θα γίνουν κόκκινες και θα γίνουν πιο γλυκές αν αφεθούν στο φυτό.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα