Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
10.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κατανάλωση τροφίμων πριν την πληρωμή στο σούπερ μάρκετ: Κλοπή ή λύση ανάγκης;

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτήςΚατανάλωση τροφίμων πριν την πληρωμή στο σούπερ μάρκετ: Κλοπή ή λύση ανάγκης;
spot_img

Βιργινία Κιμπουροπούλου

Μια ευρέως διαδεδομένη συνήθεια ενώ ψωνίζουμε, είναι να τσιμπάμε κάτι που σκοπεύουμε να αγοράσουμε κατά τη διάρκεια παραμονής μας στο κατάστημα. Αν όχι όλοι, σίγουρα μερικοί. Αλλά πόσο νόμιμο είναι;

Σύμφωνα με τη Rachel Adamson, ειδική στο ποινικό δίκαιο «Αν και μπορεί να έχετε την πρόθεση να πληρώσετε για μια σοκολάτα που έχετε φάει ενώ ψωνίζετε σε ένα σούπερ μάρκετ, εξακολουθεί να είναι τεχνικά παράνομο. Μόνο όταν ολοκληρωθεί αυτή η πώληση, έχετε το νόμιμο δικαίωμα να καταναλώσετε ή να χρησιμοποιήσετε κάτι.»

Οι χρήστες του Twitter διχάζονται απέναντι σε αυτή τη στάση. Υποστήριξαν ότι η πολιτική για τα σνακ στα καταστήματα είναι, ουσιαστικά, ένα μέσο επιβίωσης, ειδικά όταν ψωνίζει κανείς με μικρά παιδιά ή συνέκριναν την πράξη με το να φάει κανείς σε ένα εστιατόριο.

«Μερικές φορές θα πάρω κάτι να φάω ή να πιω , ενώ περπατάω μέσα από το κατάστημα. Είναι πάντα το πρώτο πράγμα που αγοράζω. Δεν έχω πληρώσει ποτέ για τίποτα που κατανάλωσα εγώ ή τα παιδιά μου στο κατάστημα.», γράφει ένα tweet. Άλλος χρήστης αναφέρει, ειδικά για το παράδειγμα με το εστιατόριο το εξής: «Πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο, παραγγέλνεις φαγητό, το τρως και μετά πληρώνεις για αυτό, δεν υπάρχει διαφορά».

Ωστόσο, ορισμένοι το θεωρούν ζήτημα ασφάλειας, λέγοντας «Υπάρχει επίσης ένα θέμα ασφάλειας. Οι άνθρωποι τείνουν να είναι αμελείς και ένα κομμάτι περιτυλίγματος, φαγητού ή υγρό θα μπορούσε εύκολα να κάνει κάποιον να πέσει.»

Ορισμένοι υπάλληλοι σούπερ μάρκετ ή παντοπωλείου, θεωρούν σίγουρα κλοπή το να καταναλώνει κανείς κάτι πριν το πληρώσει. Συγκεκριμένα, ένας διευθυντής παντοπωλείου τοποθετήθηκε πάνω σε αυτό «Ως διευθυντής σε ένα παντοπωλείο, το θεωρώ ως κλοπή αν φας κάτι πριν το πληρώσεις. Εάν πεινάτε τόσο, πληρώστε πρώτα για αυτό που θέλετε να φάτε και μετά συνεχίστε να ψωνίζετε.»

Πηγή: bournemouthecho.co.uk

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο