Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Kellogg: Μείωση εκπομπών μεθανίου στην καλλιέργεια ρυζιού

ΑρχικήΝέαKellogg: Μείωση εκπομπών μεθανίου στην καλλιέργεια ρυζιού
spot_img

Πιλοτικό πρόγραμμα από την Kellogg για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου στο ρύζι, σε συνεργασία με τους παραγωγούς της.

Το μεθάνιο είναι υπεύθυνο για το 20% των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου και υπεύθυνες για το μεγαλύτερο μέρος τους είναι παγκόσμια γεωργική και η κτηνοτροφική παραγωγή. Μάλιστα, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο Άγριας Ζωής, μόνο η  καλλιέργεια ρυζιού παράγει το 1,5% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η Kellogg, ο παγκόσμιος κολοσσός δημητριακών, υπόσχεται να βοηθήσει στη μείωση του αρνητικού αντίκτυπου της καλλιέργειας ρυζιού σε συνεργασία με τους παραγωγούς του. Το πιλοτικό πρόγραμμα ενός έτους που εφάρμοσε σε συνεργασία με αγρότες στην περιοχή της λεκάνης απορροής του Κάτω Μισισιπή έδωσε θετικά αποτελέσματα στη μείωση των εκπομπών μεθανίου.

Η Kellogg επένδυσε 2 εκατομμύρια δολάρια στην εφαρμογή καλών πρακτικών άρδευσης τον περασμένο χρόνο, επιδοτώντας τους παραγωγούς που τις εφαρμόζουν με 20 δολάρια ανά τόνο αερίων που η εκπομπή τους μειώνεται. Το πρόγραμμα είναι πενταετές, αλλά ήδη στη διάρκεια του πρώτου χρόνου  καταγράφηκε μείωση εκπομπών κατά 1.600 μετρικούς τόνους αερίων του θερμοκηπίου, ποσότητα που αντιστοιχεί την απόσυρση από την κυκλοφορία  345 βενζινοκίνητων αυτοκινήτων.

Η ποιότητα του ρυζιού δεν επηρεάστηκε από τις νέες μεθόδους άρδευσης. Μια από αυτές συνίσταται στην εναλλαγή υγρής και ξηρής άρδευσης, στην οποία οι ορυζώνες δεν αρδεύονται συνεχώς ,αλλά αφήνονται να στεγνώσουν σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα στη διάρκεια της καλλιέργειας του ρυζιού.

Για την Kellogg το ρύζι είναι βασικό συστατικό των προϊόντων Rice Krispies και Rice Krispies Treats και το προμηθεύεται κυρίως από καλλιεργητές στη βορειοανατολική Λουιζιάνα των ΗΠΑ. Η προσπάθεια που καταβάλλει με το ρύζι είναι μέρος του προγράμματος βιωσιμότητας της πολυεθνικής δημητριακών, με στόχο τη συμμόρφωση στους στόχους βιωσιμότητας του 2030, του ΟΗΕ. Στους στόχους αυτούς περιλαμβάνεται η μείωση των εκπομπών που προέρχονται από την παραγωγή και τη μεταφορά τροφίμων κατά 15%, και προϋποθέτει τη συμμετοχή σε έργα περιβαλλοντικής βελτίωσης της καλλιέργειας πάνω από 1 εκατ. αγροτών .

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img

Must read

1821: Πως η κλεφτουριά πολεμούσε τον Τούρκο αλλά και τη Salmonella

Πώς κατάφερναν να επιβιώσουν και μάλιστα να πολεμούν με σθένος οι ορεσίβιοι αγωνιστές του ‘21, οι κλέφτες και οι αρματoλοί; Τι μεθόδους χρησιμοποιούσαν για να μην δηλητηριάζονται από τα φαγητά που έτρωγαν στα βουνά;

Ελλάδα: Καρκινογόνο εισαγόμενο τσίλι – Ειδοποίηση RASFF – Περιέχει 7 επικίνδυνα φυτοφάρμακα

Προσπάθησαν να εισάγουν στη χώρα μας τσίλι σε σκόνη «τίγκα» στα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα