Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
27.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΚΕΟΣΟΕ: Μείωση στην οινοπαραγωγή την περίοδο 2022-2023

ΑρχικήΝέαΚΕΟΣΟΕ: Μείωση στην οινοπαραγωγή την περίοδο 2022-2023
spot_img

Στοιχεία που απέστειλε το τμήμα Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών στην Κομισιόν

Μειωμένη κατά 30,5% προβλέπεται ότι θα είναι η οινοπαραγωγή την περίοδο 2022-2023 όπως προκύπτει από τα στοιχεία που απέστειλε το τμήμα Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών στην Κομισιόν αναφορικά με τις προβλέπεις για της ελληνικής οινοπαραγωγής και δημοσίευσε ο Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ).

Ο όγκος της οινοπαραγωγής αναμένεται να φτάσει τα 1.715.924 εκατόλιτρα το 2022 έναντι των 2.468.945 εκατόλιτρα το 2021. Από τα 1,7 εκατ. εκατόλιτρα, τα 175.356 αφορούν σε οίνους ΠΟΠ, τα 402.024 σε οίνους ΠΓΕ, οι ποικιλιακοί οίνοι χωρίς ΠΟΠ/ΠΓΕ αντιστοιχούν σε 151.162 εκατόλιτρα και οι ‘Αλλοι Οίνοι 986.382 εκατόλιτρα.

Ωστόσο όπως σημειώνει η ΚΕΟΣΟΕ, «το στοιχείο που βασίζεται σε εκτιμήσεις των κατά τόπους ΔΑΟΚ, είναι αρκετά επισφαλές και δεδομένου ότι ο τρύγος θα συνεχιστεί έως τα μέσα Οκτωβρίου ο τελικός όγκος οινοπαραγωγής θα είναι πιθανότατα αρκετά υψηλότερος».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Rework: το κοινό μυστικό της βιομηχανίας τροφίμων και η άγνωστη πρακτική για τους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.

Εμφιαλωμένα νερά: Κίνδυνος για τους Ευρωπαίους – Νέα παρέμβαση της Foodwatch

"Nestlé: Σταμάτα την απάτη με νερό σε πλαστικά μπουκάλια!" είναι ο τίτλος της νέας εκστρατείας της Οργάνωσης προστασίας καταναλωτών Foodwatch.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα