Κυριακή, 30 Μαρτίου, 2025
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΚΕΟΣΟΕ: Πτώση κατά 13% στην παραγωγή οίνου στην ΕΕ

ΑρχικήΝέαΚΕΟΣΟΕ: Πτώση κατά 13% στην παραγωγή οίνου στην ΕΕ
spot_img

cibum team

Μειωμένη κατά 13%, σε σχέση με την περασμένη χρονιά, αναμένεται να είναι φέτος η παραγωγή οίνου στην Ευρώπη, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παραθέτει η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ).

Η συνολική ποσότητα θα ανέλθει σε 147 εκατ. εκατόλιτρα οίνων και γλευκών, από τα συνολικά 170 εκατ. εκατόλιτρα παραγωγής της περασμένης του 2020.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της ΚΕΟΣΟΕ, από τα 23 εκατ. hl που λείπουν από τον τρύγο του 2021, τα μισά οφείλονται στη μικρή γαλλική συγκομιδή, η οποία θα ανέλθει σε 33,3 εκατομμύρια εκατόλιτρα (-12,4 εκατομμύρια εκατόλιτρα ή -27% σε ένα χρόνο).

 Η Ιταλία παραμένει στην πρώτη θέση ως παραγωγός χώρα οίνου στην ΕΕ, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η παραγωγή θα ανέλθει σε 44,5 εκατομμύρια εκατόλιτρα, μειωμένη κατά -9% σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ισπανία με τρύγο 39 εκατομμυρίων εκατόλιτρων οίνου, σημειώνοντας πτώση -15% συγκριτικά με το 2020.

Η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία αντιπροσωπεύουν το 80% της κοινοτικής παραγωγής. Αναφορικά με τους αμπελώνες της Γερμανίας, αυτοί «παρήγαγαν 8,4 εκατομμύρια hl, της Πορτογαλίας 6,4 εκατομμύρια hl, και της Αυστρίας 2 εκατομμύρια hl,  ενώ εκείνοι της Ρουμανίας αυξήθηκαν κατά 4 εκατομμύρια hl, +30%, και η παραγωγή της Ελλάδας κατέρρευσε κατά -25%, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι γίνεται με τα πατατάκια; Νέα ανάκληση δημοφιλούς μάρκας

Γιατί συμβαίνουν τόσες πολλές ανακλήσεις σε πατατάκια τους τελευταίους μήνες;

Νέα αποκάλυψη για το πιο δημοφιλές γλυκαντικό – Οδηγεί και σε αθηροσκλήρωση!

Το αμφιλεγόμενο γλυκαντικό εκτός από τις κατηγορίες για πρόκληση καρκίνου αντιμετωπίζεται και ως αιτία καρδιαγγειακής νόσου σύμφωνα με νέα μελέτη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα