Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυριακή, 16 Μαρτίου, 2025
22.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κλείνει εργοστάσιο της Frito-Lay

ΑρχικήΝέαΚλείνει εργοστάσιο της Frito-Lay
spot_img

287 απολύσεις εργαζομένων.

Η Frito-Lay, θυγατρική της PepsiCo, ανακοίνωσε το επικείμενο κλείσιμο μιας παραγωγικής της μονάδας στη Νέα Υόρκη, οδηγώντας στην απώλεια 287 θέσεων εργασίας. Το εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Liberty στην κοιλάδα Hudson, παράγει τα σνακ PopCorners και αναμένεται να σταματήσει τη λειτουργία του για οικονομικούς λόγους.

- Advertisement -

Σε επίσημη καταγγελία προς το Υπουργείο Εργασίας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, η εταιρεία ανέφερε ότι η απόφαση ελήφθη λόγω της δυσκολίας διατήρησης της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του εργοστασίου. Όπως εξήγησε η PepsiCo στην εφημερίδα Times Union, ο ρυθμός ανάπτυξης της σειράς προϊόντων PopCorners, σε συνδυασμό με τις γενικότερες τάσεις της βιομηχανίας σνακ, καθιστούσε δύσκολη τη συνέχιση της λειτουργίας της μονάδας.

Το εργοστάσιο λειτούργησε για πρώτη φορά το 1997 και εντάχθηκε στην PepsiCo το 2019, όταν η εταιρεία εξαγόρασε την BFY Brands. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το κλείσιμο της μονάδας θα ξεκινήσει στις 21 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί έως τις 6 Ιουνίου.

Οι τοπικές αρχές της κομητείας Sullivan και της πόλης Liberty έχουν δεσμευτεί να παράσχουν στήριξη στους εργαζομένους που θα χάσουν τις θέσεις τους. Σε κοινή τους δήλωση προς την εφημερίδα River Reporter, αξιωματούχοι της περιοχής τόνισαν ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για να παρασχεθούν βοήθεια και απαραίτητες υπηρεσίες τόσο στους εργαζομένους όσο και στις οικογένειές τους.

https://www.washingtontimes.com/news/2025/feb/27/frito-lay-popcorners-facility-new-yorks-hudson-valley-close-287

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;

Τούρτες στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία: Γιατί έχουν την ίδια (άνοστη) γεύση

Απογοήτευση από τις τούρτες που μας "σερβίρουν" τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία

Νωπό Γάλα: Άγνοια κινδύνου των καταναλωτών για μόλυνση από γρίπη των πτηνών

Πολλοί καταναλωτές δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο μόλυνσης από γρίπη των πτηνών καταναλώνοντας νωπό γάλα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα