Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
12 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κλενβουτερόλη σε κρέας – Πάνω από 500 οι ασθενείς στο Μεξικό!

ΑρχικήΝέαΚλενβουτερόλη σε κρέας - Πάνω από 500 οι ασθενείς στο Μεξικό!
spot_img

Εκατοντάδες άνθρωποι στο Μεξικό έχουν αρρωστήσει από κρέας μολυσμένο με κλενβουτερόλη.

Αξιωματούχοι στη Σεγιέ, στη μεξικανική πολιτεία Γιουκατάν, ανέφεραν ότι το περιστατικό αφορά μέχρι και 500 άτομα, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι. Ο πρώτος συναγερμός για τη δηλητηρίαση σήμανε την περασμένη εβδομάδα.

Οι ασθενείς επισκέφθηκαν τον γιατρό της περιοχής τους και στάλθηκαν σε νοσοκομείο στην πόλη Acenceh. Για τις ανάγκες της περίθαλψής τους, το τοπικό δημαρχείο έπρεπε να μετατραπεί σε προσωρινή ιατρική μονάδα, κάτι που έγινε λόγω του μεγάλου αριθμού των ασθενών.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι οι άνθρωποι δηλητηριάστηκαν λόγω της παρουσίας τς ουσίας κλενβουτερόλη στο κρέας που κατανάλωσαν.

Η κλενβουτερόλη είναι ένα βρογχοδιασταλτικό, που χορηγείται για αντιμετώπιση του άσθματος και άλλων περιπτώσεων με αναστρέψιμη απόφραξη των αεροφόρων οδών. Στα ζώα, χρησιμοποιείται παρά την απαγόρευση, για την προώθηση της ανάπτυξής τους. Μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα, όπως πονοκεφάλους, αυξημένη εφίδρωση, αϋπνία, ναυτία, πιθανούς μυϊκούς σπασμούς, και αυξημένη αρτηριακή πίεση. Τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως λίγο μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων και διαρκούν δύο έως έξι ημέρες.

Η ασθένεια έχει συνδεθεί με την κατανάλωση cochinita Pibil, η οποία είναι ένα παραδοσιακό πιάτο Yucatan που περιλαμβάνει χοιρινό κρέας.

Οι αρχές έκλεισαν το κατάστημα όπου πιστεύεται ότι παρασκευάστηκαν τα τρόφιμα που δηλητηρίασαν δεκάδες κατοίκους. Γίνονται έρευνες στους προμηθευτές της επιχείρησης σε μια προσπάθεια να βρουν την πηγή του προβλήματος.

Όπως ναφέρει το Food Safety News, δεν είναι η πρώτη φορά δηλητηρίασης από αυτή την ουσία, καθώς το 2020, περισσότεροι από 50 άνθρωποι αρρώστησαν στη μεξικανική πολιτεία Morelos μετά την κατανάλωση κρέατος μολυσμένου με κλενβουτερόλη.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα