ΑρχικήΝέαΚλιμακώνονται οι έλεγχοι στην αγορά εν όψει της πρωτοχρονιάς

Κλιμακώνονται οι έλεγχοι στην αγορά εν όψει της πρωτοχρονιάς

1 λεπτά ανάγνωσης

Σύμφωνα με το σημερινό Δελτίο Τύπου του ΥπΑΑΤ, από τις 15 Δεκεμβρίου κλιμάκια του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ και των ΔΑΟΚ, κάνουν εντατικούς ελέγχους στην αγορά και στις εισόδους της χώρας προκειμένου να αποτρέψουν νοθείες προϊόντων καθώς και παράνομες ελληνοποιήσεις.

Από τις 15/12 έως και 30/12 είχαν γίνει 1881 έλεγχοι και είχαν διαπιστωθεί 139 παραβάσεις.

- Advertisement -

Απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού είναι μέσω των συνεχών ελέγχων να προστατευθούν οι παραγωγοί και οι καταναλωτές  αλλά και να εξαλειφθούν φαινόμενα που δυσφημούν τα ελληνικά προϊόντα.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του ΥπΑΑΤ κ. Σπήλιου Λιβανού έχει συσταθεί ομάδα εργασίας υπό την ΓΓ του υπουργείου κυρία Χριστιάνα Καλογήρου που ως έργο έχει τον συντονισμό διενέργειας των επίσημων ελέγχων στην αλυσίδα διακίνησης κρέατος και της συμμόρφωσης της αγοράς με την ιχνηλασιμότητα και την επισήμανση του κρέατος.

- Advertisement -

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Μπισκότα: Μελέτη εντόπισε σε όλα τα δείγματα ακρυλαμίδιο, ουσία με πιθανές καρκινογόνες επιδράσεις – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η μελέτη εντόπισε ακρυλαμίδιο σε όλα τα δείγματα και συνύπαρξη πολλών διαφορετικών μυκοτοξινών σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων.

Γνωστά πατατάκια σε μεγάλα σούπερ μάρκετ: Επιστημονική ανάλυση και αξιολόγηση κινδύνου 30 προϊόντων από διεθνείς μάρκες

Τι έδειξαν οι αναλύσεις 30 εμπορικών σνακ πατάτας για γλυκοαλκαλοειδή, κατανάλωση και πιθανό κίνδυνο για παιδιά.

Frozen yogurt ή παγωτό; Ποιο επηρεάζει λιγότερο το σάκχαρο

Η διατροφική εικόνα των δύο δημοφιλών γλυκών δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται