Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
15.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κλιματική αλλαγή: Απαιτούνται 1,18 τρις ευρώ το χρόνο για τη μετατροπή των συστημάτων τροφίμων

ΑρχικήΝέαΚλιματική αλλαγή: Απαιτούνται 1,18 τρις ευρώ το χρόνο για τη μετατροπή των συστημάτων τροφίμων
spot_img

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσιεύτηκε από την Ολλανδική ‘think-and-do-tank’ Clim-Eat  και το Διεθνές Κέντρο Τροπικής Γεωργίας (CIAT), για να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν τα συστήματα τροφίμων, στην κλιματική αλλαγή θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις ύψους 1,18 δις ευρώ κάθε χρόνο μέχρι το 2050!

Η έκθεση – διαθέσιμη εδώ – παρουσιάστηκε σε μια σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Bold Actions for Food.

Στην έκθεση, οι συγγραφείς περιγράφουν πώς αυτή η επένδυση βασίζεται στα θεμέλια τεσσάρων «περιοχών δράσης» :

(i) Μετατόπιση της γεωργίας και των αγροτικών μέσων διαβίωσης σε νέες τροχιές
(ii) Απομάκρυνση του κινδύνου βιοπορισμού, αγροκτημάτων και αλυσίδων αξίας
(iii) Μείωση εκπομπών μέσω διατροφής και αλυσίδων αξίας
(iv) Επανευθυγράμμιση πολιτικών, χρηματοδότησης και υποστήριξης κοινωνικών κινημάτων και καινοτομίας

Η επένδυση μετασχηματισμού που ζητά η νέα έκθεση θα μπορούσε να απαιτήσει μεταξύ 10 και 20 φορές αύξηση των σημερινών επιπέδων επενδύσεων σε βιώσιμη γεωργία έξυπνη για το κλίμα, με βάση έναν αριθμό υφιστάμενων εκτιμήσεων.

Η έκθεση υποστηρίζει ότι ο μετασχηματισμός απαιτεί επίσης έναν πλήρη επαναπροσδιορισμό του πού πρέπει να επικεντρωθούν οι επενδύσεις στη γεωργία και τα συστήματα τροφίμων, έτσι ώστε να μην «καλύψουμε κενά» στις τρέχουσες επενδύσεις.

Η έκθεση προσδιορίζει ότι τα οφέλη της μετασχηματιστικής επένδυσης σε συστήματα τροφίμων υπερτερούν κατά πολύ του κόστους της αδράνειας.

Πηγή: prweb.com

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο