Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κολοβακτηρίδιο E.coli: Πολλά περιστατικά μόλυνσης από μπέργκερ στη Φιλανδία

ΑρχικήΝέαΚολοβακτηρίδιο E.coli: Πολλά περιστατικά μόλυνσης από μπέργκερ στη Φιλανδία
spot_img

cibum team

Τον κώδωνα του κινδύνου στους καταναλωτές έχουν κρούσει οι φινλανδικές αρχές, μετά από μια σειρά από μολύνσεις από E. coli που συνδέθηκαν με κατανάλωση χάμπουργκερ.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας (THL) και η Φινλανδική Αρχή Τροφίμων (Ruokavirasto) ενημερώθηκαν για αρκετές λοιμώξεις από E. coli νωρίτερα φέτος, αφού οι άνθρωποι έφαγαν μπέργκερ. Οι δημοτικοί επιθεωρητές διερεύνησαν περιπτώσεις τοπικά και πήραν δείγματα τροφίμων.

Το E. coli μπορεί να υπάρχει στο ωμό (κιμά) κρέας και στο μεσαίο μαγειρεμένο κρέας, οπότε τα μπιφτέκια πρέπει πάντα να τρώγονται πλήρως μαγειρεμένα, ανέφερε η υπηρεσία.

Κατά το χειρισμό ωμού κρέατος, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για το πλύσιμο των χεριών, των σκευών και των επιφανειών ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά βακτηρίων σε έτοιμα για φαγητό τρόφιμα όπως οι σαλάτες.

Η συμβουλή στη Φινλανδία είναι ότι το κρέας πρέπει να μαγειρεύεται κατάλληλα. Το χοιρινό κρέας, όλα τα αλεσμένα τρόφιμα με κρέας, όπως μπιφτέκια χάμπουργκερ και κεφτεδάκια, καθώς και το κρέας, πρέπει πάντα να σερβίρονται καλά μαγειρεμένα.

Υπάρχει η τάση να σερβίρονται μεσαία μαγειρευτά μπιφτέκια χάμπουργκερ σε ορισμένα εστιατόρια, αλλά οι περισσότερες μεγάλες αλυσίδες γρήγορου φαγητού τα σερβίρουν μόνο καλά μαγειρεμένα.

Μερικοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ μεσαίου μαγειρεμένου μπιφτεκιού και μέτρια μαγειρεμένης ολόκληρης μπριζόλας. Το USDA συμβουλεύει το μαγείρεμα μπριζόλας βοδινού, μοσχαρίσιου και αρνιού στους 62,8 βαθμούς Κελσίου και επιτρέποντάς του να ξεκουραστεί για τουλάχιστον τρία λεπτά. Για το μπιφτέκι, η θερμοκρασία είναι 71,1 βαθμοί Κελσίου.

Για τα καταστήματα, που σερβίρουν μεσαία μαγειρευτά μπιφτέκια, οι φινλανδικές αρχές συμβουλεύουν να ενημερώνουν τους καταναλωτές για τον κίνδυνο E.coli, ρωτώντας τους ενήλικες πώς θέλουν τα μπιφτέκια τους και να σερβίρουν πάντα καλά μαγειρεμένα προϊόντα στα παιδιά.

Από το 2016, καταγράφονται κατά μέσο όρο 200 λοιμώξεις στο Μητρώο Λοιμωδών Νοσημάτων κάθε χρόνο.

Μεταξύ 2001 και 2020, το 5 τοις εκατό όσων είχαν μολυνθεί με Ε. Coli στη Φινλανδία και ερωτήθηκαν ανέφεραν ότι είχαν φάει ωμό ή μισοψημένο κρέας πριν αρρωστήσουν.

Πηγή: FSN

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: Τρίμηνη αποβολή του IFS – Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα