Κυριακή, 30 Μαρτίου, 2025
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κομμάτια γυαλιού σε ψωμί και μπαγκέτες – Άμεση ανάκληση

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚομμάτια γυαλιού σε ψωμί και μπαγκέτες - Άμεση ανάκληση
spot_img

Επείγουσα ανάκληση από το Γαλλικό σουπερμάρκετ Auchan.

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Γαλλίας εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, για επείγουσα ανάκληση ψωμιού και μπαγκέτας που πωλούνται από τα σουπερμάρκετ Auchan. H Auchan είναι μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής στη χώρα με 588 καταστήματα με κύκλο εργασιών ο 2022 17,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα θραύσματα γυαλιού εντοπίστηκαν σε ψωμιά και μπαγκέτες ιδιωτικής ετικέτα του σουπερμάρκετ και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος  τραυματισμού και ανεπιθύμητων ενεργειών μετά την κατάποση αυτού του προϊόντος. Η ανάκληση περιλαμβάνει όλα τα προϊόντα που παράγονται στο εργαστήριο αρτοποιίας του καταστήματος St Priest και πωλούνται στο τμήμα αρτοποιείου της Auchan.

Οι αρχές καλούν τους καταναλωτές που έχουν αγοράσει και καταψύξει αυτά τα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Συνήθως (αν δεν πρόκειται για σαμποτάζ) τα κομμάτια γυαλιού που μολύνουν τρόφιμα σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας, προέρχονται από σπασμένους λαμπτήρες, καλύμματα μετρητών ή γυάλινα δοχεία τροφίμων όπως μπουκάλια ή βάζα. Ενώ μικροσκοπικά θραύσματα γυαλιού μπορεί να περάσουν απαρατήρητα από το ανθρώπινο μάτι, η ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν είναι τεράστια. Το γυαλί είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο ξένο υλικό να ανιχνευθεί καθώς είναι διαφανές και δύσκολο να το δούμε όταν υπάρχει στα τρόφιμα. Ταυτόχρονα, τα θραύσματα γυαλιού είναι ο πιο πιθανός κίνδυνος να οδηγήσουν σε τραυματισμό, κοψίματα, αιμορραγία και μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για την εύρεση ή αφαίρεση.

Οι παρασκευαστές τροφίμων θα πρέπει να υιοθετήσουν ορθές πρακτικές παρασκευής προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα εισόδου γυαλιού και άλλων ξένων ουσιών στα τρόφιμα. Θα πρέπει να επιδεικνύουν προσοχή στο χειρισμό του εξοπλισμού και των πρώτων υλών και να δημιουργούν συστήματα υγιούς παρακολούθησης για να διασφαλίζουν ότι τα παραγόμενα τρόφιμα είναι ασφαλή για κατανάλωση.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι γίνεται με τα πατατάκια; Νέα ανάκληση δημοφιλούς μάρκας

Γιατί συμβαίνουν τόσες πολλές ανακλήσεις σε πατατάκια τους τελευταίους μήνες;

Νέα αποκάλυψη για το πιο δημοφιλές γλυκαντικό – Οδηγεί και σε αθηροσκλήρωση!

Το αμφιλεγόμενο γλυκαντικό εκτός από τις κατηγορίες για πρόκληση καρκίνου αντιμετωπίζεται και ως αιτία καρδιαγγειακής νόσου σύμφωνα με νέα μελέτη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα