ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚομμάτια μετάλλου σε κουφέτα – Ο ανιχνευτής μετάλλου δεν μπορεί να τα...

Κομμάτια μετάλλου σε κουφέτα – Ο ανιχνευτής μετάλλου δεν μπορεί να τα εντοπίσει, γιατί τα κουφέτα είναι… ασημένια!

3 λεπτά ανάγνωσης

Ανάκληση κουφέτων που περιέχουν μεταλλικά κομμάτια.

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Γαλλίας ανακοίνωσε την ανάκληση κουφέτων της εταιρείας DRAGEES REYNAUD  λόγω παρουσίας ξένου σώματος. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά υπάρχει «υποψία για ένα κομμάτι μετάλλου μέσα στα κουφέτα σοκολάτας 70% κακάο. Βρήκαμε αυτό το ξένο σώμα χρησιμοποιώντας ανιχνευτές μετάλλων, αλλά δεν μπορούν να βρεθούν όλα τα μέταλλα επειδή έτσι κι αλλιώς τα κουφέτα περιέχουν μέταλλο». Ο κίνδυνος τραυματισμού είναι σοβαρός.

- Advertisement -

Η εταιρεία ανακαλεί όλες τις συσκευασίες από κουτιά των 5 KG για χύμα πώληση, μέχρι κουτιά ή σακουλάκια του 1Kg, των 250, 220 και 50gr. Τα κουφέτα  με ασημένια, ροζ, χάλκινη ή χρυσή επικάλυψη, πουλήθηκαν σε ολόκληρη τη Γαλλία από καταστήματα, ιστότοπους διαδικτυακών πωλήσεων και χονδρέμπορους ζαχαροπλαστικής.  

Η σύσταση προς τους καταναλωτές είναι να μην τα καταναλώσουν και να τα επιστρέψουν στα σημεία πώλησης και στους εμπόρους να τα αποσύρουν από την πώληση.

Τα προϊόντα που ανακαλούνται είναι:

  • DRAGEES AU CHOCOLAT 70% CACAO
  • ARGENTEES DRAGEES AU CHOCOLAT 70% CACAO
  • DOREES DRAGEES AU CHOCOLAT 70% CACAO
  • CUIVREES DRAGEES AU CHOCOLAT 70% CACAO
  • DOREES ROSE SILVER DRAGEES AU CHOCOLAT 70%
  • CACAO DOREES ROSE DECOR

με Lot DU 03/07/20204 AU 12/12/2024 ελάχιστη ημερομηνία αντοχής 01/01/2026 και 30/06/ 2026.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Σαλμονέλα σε ελληνικό κρέας: Η Ελλάδα στην τελευταία ομάδα χωρών της Ευρώπης χωρίς ενεργό πρόγραμμα επιτήρησης

Ευρωπαϊκή μελέτη καταγράφει την Ελλάδα στις χώρες χωρίς ενεργό εθνικό πρόγραμμα επιτήρησης της Salmonella στα βοοειδή.

Ηνωμένο Βασίλειο: Πιέσεις για νέο νόμο που θα αλλάξει τον τρόπο παραγωγής και κατανάλωσης τροφίμων

Πάνω από 100 οργανισμοί ζητούν ένα νέο πλαίσιο για την ασφάλεια τροφίμων, την υγιεινή διατροφή και την προστασία από νέες κρίσεις