Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
28.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κρέας εργαστηρίου: Ιταλική συμμαχία εναντίον των τροφίμων του «Φρανκενστάιν»

ΑρχικήΝέαΚρέας εργαστηρίου: Ιταλική συμμαχία εναντίον των τροφίμων του «Φρανκενστάιν»
spot_img

Δημιουργήθηκε η πρώτη συμμαχία κατά του καλλιεργημένου κρέατος – Σύσσωμη η Ιταλία, μια «γροθιά» κατά των συνθετικών, όπως τα αποκαλούν, τροφίμων.

Την στιγμή που οι επιστήμονες τροφίμων και βιοτεχνολογίας έχουν πέσει με τα… “μούτρα” για την περαιτέρω ανάπτυξη του καλλιεργούμενου κρέατος (πρόσφατα ερευνητές ανέπτυξαν βλαστοκύτταρα βοοειδών που διαιρούνται εκατοντάδες φορές και πιθανώς και επ’ αόριστον) οι Ιταλοί βγαίνουν στην αντεπίθεση.

Οι Ενώσεις Ιταλών παραγωγών, Coldiretti,Filiera Italia, Assica, Assolatte, Unaitalia και Assocarni  δημιούργησαν, την πρώτη συμμαχία ενάντια στην «επίθεση των συνθετικών τροφίμων», όπως αποκαλούν το κρέας και τα γαλακτοκομικά εργαστηρίου, στην «Made in Italy» αγροδιατροφή, από το κρέας μέχρι τα αλλαντικά.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλική κυβέρνηση έχει πει ήδη ένα ένα ηχηρό όχι και στο καλλιεργημένο κρέας, εγκρίνοντας σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο μένει τώρα να επικυρωθεί και από το ιταλικό κοινοβούλιο.

Στην διεθνή έκθεση Tuttofood στο Μιλάνο παραγωγικές ενώσεις, διοργάνωσαν, συνέδριο για το θέμα με τίτλο «Οι κίνδυνοι των συνθετικών τροφίμων».

Στο συνέδριο αναλύθηκε εκτενώς η παραγωγή γαλακτοκομικών από το Ισραήλ, τα οποία όπως λένε δεν είναι τρόφιμα αλλά ένα μηχανικό προϊόν που φτιάχνεται όπως τα φάρμακα. Ο πρόεδρος της Coldiretti, Ettire Prandini υποστήριξε πως σε αυτά τα τρόφιμα χρησιμοποιούνται ορμόνες, οι οποίες είναι απαγορευμένες στις ευρωπαϊκές φάρμες από το 1996.

«Βρισκόμαστε σε ένα παράδοξο – σχολίασε ο Paolo Zanetti, πρόεδρος της Assolatte – αφενός μας ζητείται να επενδύσουμε για να κάνουμε τα γαλακτοκομικά μας προϊόντα ακόμα πιο φιλικά προς το περιβάλλον, αφετέρου αδίστακτοι επενδυτές, με το πρόσχημα της προστασίας του περιβάλλοντος, επιδιώκουν να προωθήσουν ένα προϊόν που κάθε άλλο παρά φυσικό είναι και επομένως είναι εχθρός του περιβάλλοντος. «Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την παράλογη κούρσα, να σταματήσουμε τα τρόφιμα του Φρανκενστάιν και να προστατεύσουμε το γάλα που είναι μια πραγματική παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας».

“Αυτό δεν είναι το φαγητό του μέλλοντος που θέλουμε”, είπε ο Luigi Scordamaglia, διευθύνων σύμβουλος της Filiera Italia. “Σε αυτές τις τέσσερις ή πέντε πολυεθνικές που τα προωθούν, ας πούμε ότι η Ιταλία, με τους αγρότες της, με την αριστεία της τεχνογνωσίας της μεταποιητικής βιομηχανίας, με την ποιότητα των προϊόντων της και με το μοντέλο βιωσιμότητας της ως παράδειγμα τον κόσμο, θα συνεχίσει να παλεύει για να φτάσει στο τραπέζι του υγιεινό και φυσικό φαγητό”.

Η εκστρατεία κατά του κρέατος εργαστηρίου, έχει συγκεντρώσει πάνω από μισό εκατομμύριο υπογραφές για την υποστήριξη του νόμου για τη διακοπή των συνθετικών τροφίμων, ελλείψει επαρκών εγγυήσεων από την άποψη της ασφάλειας των τροφίμων και του περιβάλλοντος.

Η κινητοποίηση κατά του κρέατος καλλιέργειας έχει ευρεία συναίνεση: από την πρωθυπουργό Giorgia Meloni έως τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Stefano Bonaccini, από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Antonio Tajani της Forza Italia έως τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Matteo Salvini, από τον αρχηγό της Action Carlo Calenda μέχρι τον επικεφαλής πολιτικό της Noi Moderati Maurizio Lupi μέχρι τον αρχηγό της ομάδας του Κινήματος 5 Αστέρων στη Γερουσία Stefano Patuanelli και πολλούς βουλευτές. Ακόμη και δύο χιλιάδες δήμοι ψήφισαν υπέρ της πρότασης Coldiretti, μαζί με περιφέρειες κάθε πολιτικού χρώματος και εκφραστές κάθε παράταξης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Α. Ζαμπέλας (ΕΦΕΤ) για τις ετικέτες τροφίμων: “Η γνώση είναι δύναμη”

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα για την εκστρατεία «Safe2Eat» που στόχο έχει την προστασία των καταναλωτών από λάθος επιλογές.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Ναι» στη χρήση των όρων μπιφτέκι και μπριζόλα στα προϊόντα φυτικής προέλευσης

Οι όροι που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας δεν μπορούν να αποκλειστούν από την περιγραφή των vegan προϊόντων, έκρινε το δικαστήριο

Νοθευμένο το 80% του μελιού – Μελισσοκομικά site διαφημίζουν φρουκτόζη που δεν ανιχνεύεται στους ελέγχους!

Η νοθεία μελιού έχει γίνει επιστήμη! Κώδωνας κινδύνου από τους Ευρωπαίους μελισσοκόμους.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο