Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
10.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κροκέτες κοτόπουλου με 3 αλλεργιογόνα που δεν αναγράφονται στην ετικέτα – Άμεση ανάκληση

ΑρχικήΝέαΚροκέτες κοτόπουλου με 3 αλλεργιογόνα που δεν αναγράφονται στην ετικέτα - Άμεση ανάκληση
spot_img

Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι αυτά τα είδη παράγονταν σε εγκατάσταση που δεν διαθέτει άδεια επιθεώρησης

Η εταιρεία A Tu Gusto, LLC, στη Φλόριντα ανακαλεί περίπου 3,5 τόνους κατεψυγμένες κροκέτες κοτόπουλου καθώς περιέχουν τα αλλεργιογόνα σόγια, σουσάμι και σιτάρι χωρίς να τα δηλώνει στην ετικέτα του προϊόντος και χωρίς καν το προϊόν να έχει ελεγχθεί από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.

Οποιοσδήποτε είναι αλλεργικός σε αυτά τα συστατικά, καθώς και οποιοσδήποτε με κοιλιοκάκη, θα μπορούσε να έχει σοβαρή αντίδραση εάν καταναλώσει αυτά τα προϊόντα.

Διαβάστε ακόμη: Lidl Hellas: Τι γίνεται με τα σκουλήκια στις σοκολάτες; Νέα καταγγελία για προϊόν που αγοράστηκε στην Αμαλιάδα (βίντεο)

Οι κροκέτες παρασκευάστηκαν μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου 2024 και έχουν διάρκεια κατανάλωσης έξι μηνών. Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες των ανακληθέντων στοιχείων στον ιστότοπο του USDA. Τα προϊόντα που ανακαλούνται είναι:

Κουτιά 32 ουγγιών που περιέχουν “A TU GUSTO PALADAR POLLO (ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ) ΚΡΟΚΕΤΕΣ (ΚΡΟΚΕΤΕΣ).”

Κουτιά 32 ουγγιών που περιέχουν «A TU GUSTO PALADAR CHORIZO (λουκάνικο) κροκέτες (κροκέτες).»

Κουτιά 32 ουγγιών που περιέχουν “A TU GUSTO PALADAR PESCADO (ΨΑΡΙ) ΚΡΟΚΕΤΕΣ (ΚΡΟΚΕΤΕΣ).”

Κουτιά 32 ουγγιών που περιέχουν «A TU GUSTO PALADAR JAMON (ΖΑΜΟΝ) ΚΡΟΚΕΤΕΣ (ΚΡΟΚΕΤΕΣ).

Αυτά προϊόντα έχουν διανεμηθεί σε καταστήματα λιανικής και εστιατόρια στις πολιτείες της Φλόριντα και του Τέξας.

Δείτε ακόμη: Μην αγοράζετε τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ όταν γράφουν αυτό στην ετικέτα

Το πρόβλημα ανακαλύφθηκε όταν το FSIS εκτελούσε δραστηριότητες επιτήρησης σε ένα κατάστημα λιανικής και παρατήρησε παρατυπίες στις ετικέτες. Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι αυτά τα είδη παράγονταν σε εγκατάσταση που δεν διαθέτει άδεια επιθεώρησης και περιείχαν αλλεργιογόνα.

Σε μάστιγα εξελίσσονται οι ανακλήσεις τροφίμων λόγω αδήλωτων αλλεργιογόνων με αποτέλεσμα άτομα που έχουν αλλεργία σε κάποια συστατικά να διατρέχουν κίνδυνο σοβαρής ή απειλητικής για τη ζωή τους αλλεργικής αντίδρασης.

Μη δηλωμένα αλλεργιογόνα, αυτή η μάστιγα

Πολύ πρόσφατες είναι οι ανακλήσεις από τον Γερμανικό κολοσσό σουπερμάρκετ Lidl Τσεχίας κέικ με παρουσία φιστικιών πολλαπλάσια από αυτή που μπορεί να εισχωρήσει μέσω της λεγόμενης ακούσιας διασταυρούμενης μόλυνσης. Τα Lidl Ιταλίας πρόσφατα ανακάλεσαν λουκάνικα στα οποία δεν αναγραφόταν ότι περιέχεουν γάλα και αυγά, τα Lidl US ανακάλεσαν 2.000 συσκευασίες ψωμιού λόγω μη δηλωθέντων αλλεργιογόνων, όπως και μακαρόν και, τα Lidl Φινλανδίας, απέσυραν έτοιμο προς κατανάλωση γεύμα κοτόπουλο λόγω ανεπαρκών σημάνσεων συσκευασίας, όσον αφορά στα αλλεργιογόνα. Επίσης τα Lidl Αυστρίας και Γερμανίας  ανακάλεσαν βούτυρο αμυγδάλου που περιείχε φιστίκια χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα, η αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl στη Βόρεια Ιρλανδία, ανακάλεσε σούπα κοτόπουλο με λαχανικά με αδήλωτη γλουτένη. Και τα Lidl στη Γερμανία ανακάλεσαν έτοιμο κοτόπουλο με μανιτάρια και ζυμαρικά λόγω παρουσία σουσαμιού!

Τι γίνεται αν είμαστε αλλεργικοί και καταναλώσουμε τέτοια προϊόντα;

Οι τροφικές αλλεργίες είναι μια αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος που εμφανίζεται αμέσως μετά την κατανάλωση μιας τροφής που περιέχει ένα αλλεργιογόνο. Ακόμη και μια μικρή ποσότητα τροφής που προκαλεί αλλεργία μπορεί να προκαλέσει σημεία και συμπτώματα όπως πεπτικά προβλήματα, κνίδωση ή πρησμένους αεραγωγούς. Σε μερικούς ανθρώπους, μια τροφική αλλεργία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά συμπτώματα ή ακόμη και μια απειλητική για τη ζωή αντίδραση γνωστή ως αναφυλαξία.

Το ότι οι ετικέτες των τροφίμων πρέπει να είναι ακριβείς και ειλικρινείς για να βοηθήσουν τα άτομα με τροφικές αλλεργίες να παραμείνουν ασφαλή είναι δεδομένο.

Δείτε ακόμη: «Μην δίνετε στα παιδιά σας αυτό το φαγητό για πρωινό» – Προειδοποίηση διατροφολόγου

Εάν παρουσιάσατε αλλεργική αντίδραση σε ένα προϊόν που θεωρούσατε ασφαλές

Πρώτα απ’ όλα, ακολουθήστε τις οδηγίες που έχετε από τον γιατρό σας για τις τροφικές αλλεργίες και την αναφυλαξία, λαμβάνοντας τα φάρμακα που σας έχουν συνταγογραφηθεί, και αναζητήστε την κατάλληλη ιατρική φροντίδα.

Όταν αντιμετωπιστεί η αντίδραση και είστε καλά, κάνε τε τα ακόλουθα:

Μην πετάξετε το προϊόν, τη συσκευασία του ή οποιοδήποτε παρόμοιο προϊόν έχετε αγοράσει την ίδια στιγμή. Αυτά μπορεί να είναι σημαντικά για μια έρευνα. Βάλτε το μη φαγωμένο μέρος σε κατάλληλο δοχείο και καταψύξτε το, εκτός αν πρόκειται για τρόφιμο που διατηρείται στο ράφι.
Καλέστε τον παρασκευαστή και αναφέρετε την κατάσταση. Πιθανότατα θα σας ζητήσουν τον αριθμό UPC και την τοποθεσία από όπου αγοράσατε το προϊόν. Μπορεί επίσης να σας ζητήσουν να τους ταχυδρομήσετε το προϊόν, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν δοκιμές.
Καταγγείλτε το περιστατικό στον ΕΦΕΤ και σε Ένωση Καταναλωτών
Εάν ο κατασκευαστής δεν απαντήσει στην καταγγελία σας, μπορείτε να ζητήσετε ανεξάρτητο έλεγχο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο