Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κύπρος: Λαϊκές αγορές και φιλανθρωπικά ιδρύματα η κύρια πηγή τροφίμων εν μέσω πληθωρισμού

ΑρχικήΝέαΚύπρος: Λαϊκές αγορές και φιλανθρωπικά ιδρύματα η κύρια πηγή τροφίμων εν μέσω πληθωρισμού
spot_img

Οι τιμές των βασικών ειδών διατροφής στην Κύπρο έχουν ανέβει σε ποσοστό 20% τον τελευταίο χρόνο.

O υψηλός πληθωρισμός τροφίμων δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη τη γειτονική μας Κύπρο, στην οποία οι τιμές των βασικών τροφίμων έχουν αυξηθεί κατά 20% το τελευταίο έτος.  Χαρακτηριστικά, τρόφιμα, όπως ψάρια, ρύζι και ντομάτες- βασικά συστατικά της μεσογειακής διατροφής- έχουν διπλασιαστεί αναφορικά με τις τιμές λιανικής τους.

Συνυπολογίζοντας, μάλιστα, και τη ραγδαία κλιμάκωση του ενεργειακού κόστους, οι άνθρωποι της Κύπρου αναζητούν πιο οικονομικές πηγές για το φαγητό τους. Για αυτό και πολλοί Κύπριοι έχουν στραφεί στις λαϊκές αγορές.

Ωστόσο, αν και η δημοτικότητα των λαϊκών αγορών αυξάνεται, οι έμποροι και πωλητές που διαθέτουν πάγκους σε αυτές δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού μέσου CGTN στην Κύπρο περιλαμβάνει απαντήσεις εργαζόμενων σε λαϊκές αγορές που βλέποντας το ότι ο κόσμος φοβάται πια να ψωνίσει αγχώνονται πως θα χρειαστεί να ψάξουν δουλειά αλλού, ειδικά μιας και το κλιμακούμενο προς τα πάνω κόστος είναι αδύνατον να απορροφηθεί από αυτούς.

Την ίδια στιγμή, όσοι δεν έχουν χρήματα ούτε και για τις φθηνότερες αγορές, στρέφονται για βοήθεια σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για βασικά είδη διατροφής, όπως δείχνει μια κυπριακή καταναλωτική μελέτη της Κυπριακής Ένωσης Καταναλωτών. Και οι προβλέψεις δείχνουν πως οι τιμές θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν όλο και περισσότερο, επιδεινώνοντας την κατάσταση.

Για να αντιμετωπίσει την αύξηση των τιμών, η κυπριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ανώτατα όρια τιμών σε ορισμένα βασικά προϊόντα διατροφής τους επόμενους μήνες, μέτρο που στοχεύει στην ελάφρυνση ευάλωτων οικονομικά ομάδων, όπως συνταξιούχων.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα