Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γράμμα από την Ιρλανδία

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΓράμμα από την Ιρλανδία
spot_img

Όπως πάντα η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση…

Με αισθήματα χαρμολύπης έγιναν αποδεκτά από το… κοινό τα αποτελέσματα-δεδομένα σχετικά με τις εξαγωγές τροφίμων από την Ιρλανδία για το 2022, σε σχέση με το 2021. Οι εξαγωγές τροφίμων και ποτών ήταν €16,7 δις το 2022, αυξημένες κατά 22% σε σχέση με το 2021.

Παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία και το αυξημένο κόστος παραγωγής, η μικρή σε μέγεθος Ιρλανδία εξάγει και εξάγει πολύ.

Οι πολιτικοί ηγέτες…χαρούμενοι… Στην κοσμάρα τους.

Στην κοσμάρα τους μιας και καμία κουβέντα δεν γίνεται για τα πραγματικά προβλήματα: την κλιματική αλλαγή, την επερχόμενη μείωση των εκπομπών CO2 που πρέπει να γίνει μέχρι το 2030 και άρα του γαλακτοκομικού τομέα, τα αυξανόμενα ποσοστά ρύπανσης του νερού….

Οι αγρότες… κοιτούν το μέλλον και ανησυχούν, με το δίκιο τους.

Όπως πάντα, η αλήθεια, που κρύβεται πάντα κάπου στη μέση, δεν δικαιολογεί ούτε πανηγύρια ούτε στεναχώριες. Η Ιρλανδία μπορεί να τα πάει ακόμα καλύτερα, μιας και τα τρόφιμα που παράγει είναι μεγάλης προστιθέμενης αξίας. Κάτι που δεν κάνει η Ελλάδα, όπως γράφαμε χθες…

Ιρλανδία και Ελλάδα: δυο χώρες που απέχουν κάπου 3000km αλλά έτη φωτός στο θέμα των εξαγωγών επώνυμων τροφίμων και ποτών…

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα